avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... URGENTA! Cumparatorul a semnat contractul si s-a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

URGENTA! Cumparatorul a semnat contractul si s-a razgandit

am vandut masina second hand cu contract de vanzare cumparare tipizat (ex alb, roz, verde semnat de ambele parti) am primit banii, am predat masina , talonul si cheile , am pastrat cartea identitate in original si fisa de inmatriculare ptr a merge a doua zi sa o scot de pe rolul meu de la directia taxe si impozite. cumparatorul a plecat cu masina dar s-a intors dupa 1 h si mi-a spus ca nu mai vrea sa o cumpere motivand ca "nu are viatza si e o inselatorie", el cunostea de ceva timp masina si de o luna purtam discutatii. masina a lasat o la blocul meu. a doua zi am fost la directia taxe si impozite am scos certificatul de atestare fiscala si l am sunat sa ii dau documentele , a refuzat. doreste banii inapoi NU MAI VREA. in conditiile in care a semnat contractul de buna voie a dat banii si a plecat cu masina!!!!!!! VA ROG SA MA AJUTATI ! AM FOST PESTE TOT NIMENI NU S-A CONFRUNTAT CU UN ASTFEL DE CAZ!!!! CE FAC CU MASINA ? ACTELE CUM I LE INMANEZ ? DACA EL NU O INMATRICULEAZA PE NUMELE CUI RAMANE ? MA POATE DA IN JUDECATA ? MULTUMESC
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
doar.eu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaigeorgeok , utilizator 07:20, 27 Februarie 2012
In acest caz se aplica regulile contractului de vanzare-cumparare: adica fiind un bun mobil, vanzarea se considera perfectata fara ca bunul sa fi fost predat iar pretul numarat. Vanzatorul, adica dvs. ramane tinut de garantia pentru evictiune si pentru vicii. Pe de alta parte, fiind vorba de un autoturism second-hand se presupune ca la momentul ridicarii automobilului, cumparatorul avea cunostinta de viciile aparente.
Accesul la justitie este un drept constitutional, deci puteti fi chemat in instanta. Cel mai bine ar fi sa incercati o rezolvare amiabila, prin negociere. Altfel si dvs si cumparatorul aveti la dispozitie o serie de actiuni pe care le puteti initia unul impotriva celuilalt dar asta inseamna pierdere de timp si bani.
va multumesc ptr raspuns
adica sa inteleg ca ar trebui sa incerc pe cale amiabila ... ma lamuriti va rog... sa il rog sa isi ridice masina si sa ii dau restul actelor ? am facut asta de doua ori a refuzat .
ca sa stau linistita ii pot face o notificare prin birou executor judecatoresc - pentru ridicarea masinii si a actelor ? sau astept sa ma dea in judecata ? multumesc din nou
Daca s-a semnat actul de vc nici nu o puteti lua inapoi pur si simplu pt. ca noul proprietar este actualul proprietar de drept dvs. si dvs. nu aveti nici o calitate.
Parerea mea personala este ca va veni singur sa-si ridice bunul.
Buna ziua,
Daca a semnat actele si aveti martori cum ca ati predat masina (am inteles ca actualul proprietar a primit masina), nu mai are importanta unde a parcat masina, in fata casei dvs. sau la Cluj. E treaba lui, poate nu are un alt loc de parcare, glumesc bineinteles.
Bine ar fi fost daca apelati la un avocat inainte de a perfecta actele, pt. ca era normal sa faceti proces verbal de predare a bunului, si acum nu v-ar fi durut capul.
Trifu
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
Gabriel Trifu, Avocat
Discutam despre drobul de sare.

Aveti contractul, ati primit banii, ati dat masina... Sa-l somati sa faca ce? Sa si-o ia din fata blocului? E treaba lui unde o parcheaza, nu a dumneavoastra.

Ca vanzator care si-a primit pretul, nu inteleg de ce va faceti probleme. Va cere masina? E in fata blocului si nu va opuneti sa o ia. Va cere banii? Aveti contractul. N-are decat sa se adreseze instantei si sa/si dovedeasca pretentiile.

Alte discuții în legătură

Masina vanduta, cumparatorul s-a razgandit MonicaVld MonicaVld Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: acum 3 saptamani am vandut o masina prin tatal meu, propietarul este sotul, dar a semnat tatal meu in locul ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani rralu23 rralu23 Buna ziua.Am cumparat o masina second hand de la o persoana fizica, si la o zi dupa cumparare am descoperit ca masina a fost lovita si reparata. Imi vreau ... (vezi toată discuția)
Inscriere masina BadeaDaniel BadeaDaniel Buna ziua ! Vreau sa achizitionez o masina second hand si am o neclaritate . Eu sunt din Dragasani iar proprietarul masinii este din Bistrita . Masina este ... (vezi toată discuția)