avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inscriere masina
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inscriere masina

Buna ziua ! Vreau sa achizitionez o masina second hand si am o neclaritate . Eu sunt din Dragasani iar proprietarul masinii este din Bistrita . Masina este inscrisa in Romania , toate actele valabile , etc . De cate drumuri ar fi nevoie sa fac pana acolo pentru a termina procesul de inscriere . Eu vad situatia in felul urmator : merg si ii platesc omului masina , facem contractul de vanzare-cumparare pe loc si plec cu ea acasa . Depun actele necesare la autoritatea competenta de la mine si o inscriu pe numele meu . Proprietarul masinii ce trebuie sa faca pentru a radia masina ? Ii este suficient contractul de vanzare-cumparare incheiat intre noi ? Sau este nevoie sa mai fac eu un drum pana acolo cu alte acte si masina ? V-as ruga sa imi explicati exact pasii pe care trebuie sa-i urmez si acte;e necesare pentru fiecare operatiune . Nu am mai achizitionat o masina pana acum si chiar nu stiu despre ce este vorba . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:23, 23 Ianuarie 2016
Cand mergeti sa ridicati masina, cel mai important lucru este certificatul fiscal pe care trebuie sa vi-l dea vanzatorul, alaturi de fisa de inmatriculare semnata si parafata la financiar, impreuna, bineinteles, cu contractul de vanzare/cumparare, toate actele masinii (carte, talon, foi de service, copie dupa buletinul vanzatorului), cheile, roata de rezerva, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgenta! cumparatorul a semnat contractul si s-a razgandit doar.eu doar.eu am vandut masina second hand cu contract de vanzare cumparare tipizat (ex alb, roz, verde semnat de ambele parti) am primit banii, am predat masina , talonul ... (vezi toată discuția)
Buna am si eu o nelămurire daca se poate sa ma lămuriți am ... Yza39 Yza39 Buna am si eu o nelămurire daca se poate sa ma lămuriți am fost sa cumpăr o mașină second hand am verificat masina a fost ok acum sa trecem la acte ... (vezi toată discuția)
Probleme acte la achizitionarea unei masini second hand mari1985 mari1985 Buna ziua, doresc sa cumpar o masina second hand si m-am lovit de urmatoarea situatie. Proprietarul masinii a incheiat un contract de vanzare-cumparare cu o ... (vezi toată discuția)