avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recirculatia apei calde
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recirculatia apei calde

Asteptam prea mult pana sa vina apa calda la robinet. Am auzit ca multe blocuri au conductele de recirculatie dezafectate. cum ati rezolvat problemele astea la blocul dvs? V-au aprobat reactivarea conductei de recirculatie? Radet a facut lucrarile sau treneaza?
Cel mai recent răspuns: Mariana Apostol , utilizator 09:16, 29 Iulie 2010
nu trebuie sa va aprobe nimeni nimc, faceti o sesizare la radet, la punctul termic care alimenteaza blocul si este de datoria radet-ului sa inlocuiasca teava de recirculatie deoarece le apartine lor.
Ar fi ca in poveste!Eu nu știu să se fi făcut.Am fost in audiența ,pentru a cere
schimbarea conductei de apă caldă.Ne-a plimbat.Am schimbat-o pe banii noștrii
(mare suma)Am cerut să ne scadă din factură.(suma)Refuz.Am cerut măcar să
ne izoleze conducta.-Așteptăm.De cate ori chemam pe cei la care vă referiți
reparația consta intr-un cep dintr-o coadă de mătura.Colierul il plăteam noi
(asociația)iar cand nu au mai avut loc a trebuit să schimbam conducta.
Experiența noastră :cu eforturi proprii.



Mai este o problemă tehnică: când au fost construite blocurile, era doar un contor la furnizorul de căldură, ţevile de recirculare treceau pe la fiecare scară. Dacă se vrea păstrarea acestei configuraţii, mai trebuie un contor de apă caldă pe retur (consum care se scade din tur). Dacă nu, recircularea pleacă dinainte de contorul blocului, dar cei de la scara cea mai îndepărtată de intrare vor trebui să consume tot volumul conductei orizontale pentru a primi apă proaspătă = caldă
Mariana Apostol a scris:

Am fost in audiența, pentru a cere schimbarea conductei de apă caldă.Ne-a plimbat.Am schimbat-o pe banii noștrii (mare suma) Am cerut să ne scadă din factură.(suma)Refuz.Am cerut măcar să ne izoleze conducta. Așteptăm.


Cu tot respectul, dar nu e treaba RADET sa va schimbe conductele de apa calda din subsol si nici sa vi le izoleze. Aceste lucrari se fac de catre asociatiile de proprietari/locatari cu firme specializate sau persoane fizice autorizate.
RADET schimba doar conductele aflate inaintea debimetrului.
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
Armenteros, utilizator
Cu tot respectul dar cred ca va inselati si la noi in bloc am avut aveasta problema ca nu vedea apa calda intr-un timp rapid si asteptam cam 15-20 minute, RADET-ul motiva ca suntem capat de coloana, am fost la ei, am reclamat la punctul termic de care apartinem, apoi la urmatorul lor organ si am reclamat, au recunoscut ca tevile de apa calda+caldura sunt ale lor si noi asociatia raspundem de cele montate dupa contorul lor, au schimbat si desigur dupa operioada sau "infundat" din nou si mai recent au inlocuit ei pe banii lor? toate tevile de apa calda+recirculatia cu polipropilena. cele de caldura au spus ca le vor inlocui mai tarziu dar ei pun tot tevi de metal care sunt mai slabe calitativ decat cele care se faceau odinioara.spun aceasta deoarece am inlocuit pe banii nostrii unele tevi de caldura si au cedat dupa 3-4 ani apurut pori. ei radet-ul au spus ca daca vrem ei fac lucrarea dar noi sa cumparam tevi de polipropilena si e le inlocuiesc. tevile de apa calda+recirculatia au facut-o printr-o firma "capisa" care cred ca va face sa cresca in timp pretul gigacaloriei. .O zi buna!!!, aici doresc sa nu ne certam ci fiecare sa spuna din experienta lui si daca se poate sa dea date cat mai explicite ex. legea cutare art. cutare etc...

Alte discuții în legătură

Apa calda ultimul etaj _adi_ _adi_ As dori sa aflu parerile dumneavoastra despre posibilitatile tehnice de rezolvare a problemei apei calde la etajele superioare avand in vedere ca pentru a avea ... (vezi toată discuția)
Ordinul 91/2007 silviu_n silviu_n Una din problemele pe care noua conducere a asociaţiei (adică eu:D) s-au angajat să le rezolve este refacerea recirculării apei calde în condominiu - ... (vezi toată discuția)
Subsolul e de vina? ContSters189595 ContSters189595 buna ziua suntem o asociatie formata din mai multe blocuri unan dintre scari avand repartioare. as dori sa stiu cum se imparte factura radet .ce ... (vezi toată discuția)