avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma Lichidata ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma Lichidata ?

O intrebare.In urma unui incendiu de amploare la birourile firmei,acum o luna,au ars numeroase acte,cum ar fi si cartea de munca.Pentru reconstituirea acesteia si a vechimii in munca ,de 29 ani,trebuie sa aduc adeverinte de la locurile de munca,unde am mai lucrat.Norocul ar fi ,ca nu am decat doua societati.Necazul este ca despre a doua firma ,S.C.PROTECT S.A.(R.1553297) cu sediul in Bucuresti,nu pot afla mai nimic.La adresa mentionata,nu este nimic,nu este trecut nici un numar de telefon,iar ultimele date,fiscale apar a fi in 2004.De atunci,nimic.Cum trebuie procedat ? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 4 Mai 2011
Depuneti o cerere la ITM Bucuresti (str.Radu Voda nr.26 - 26 A ) prin care solicitati eliberarea unei adeverinte de vechime pentru perioada lucrata la societatea respectiva .
De asemenea, pe baza CUI - ului puteti afla inspectorul la care este arondat fostul angajator de unde veti ridica adeverinta de vechime.
Pentru a da de ...urma unei societati, puteti cere informatiile (contra unei taxe) de la Oficiul Registrului Comertului. Procedura dureaza cateva zile insa nu stiu cu exactitate taxa/firma (eu am solicitat informatii pentru patru firme si am platit 48,45 lei in total).

Succes!
Multumesc celor ce au avut amabilitatea sa-mi dea o solutie.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
LE PAGE EMIL, utilizator
Multumesc ptr.raspuns.Au aparut alte probleme.Pe perioada functionarii firmei jumate din perioada a fost cu capital de stat,iar alta perioada a fost privatizata ca urmare a deciziei F.P.S..Ptr.perioada cat a fost privatizata,mi s-a eliberat adeverinta.de vechime.dupa perioada 10.03.1999.Ptr.perioada cat a fost de stat,in urma cererii mele,mi s-a dat raspuns,ca nu mi se poate elibera.adeverinta. (deoarece a fost luata in evidenta la Camera de munca,dupa privatizare,la data de 10.03.1999).Tot fara rezultat au fost si drumurile (prin adrese depuse personal) la Casa de Pensii si Arhivele Nationale.Tot ce solicit, mi se tot raspunde,de actele normative care au intrat dupa 1.aprilie.2001.
perioada nerecuperata 01.10.1993-10.03.1999./ Unde am lucrat,in ce tara,unde am platit toate ,,darile''care mi-au fost oprite ,in perioada aceasta.? Daca a fost cu capital de stat,nu a existat ?

Pentru perioada 01.10.1993-10.03.1999 fostul dvs angajator trebuie sa va elibereze adeverinta respectiva (fiind unitate de stat).
In cazul refuzului va puteti adresa Inspectiei Muncii sau instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime Qwerty2010 Qwerty2010 Am lucrat pana in August 2010 la o firma din Bucuresti. Acum am nevoie de adeverinta de vechime de la aceasta firma iar problema este ca nu reusesc sa ... (vezi toată discuția)
Societate desfiintata - recalculare pensie smndraghici smndraghici Buna ziua, Doresc sa stiu, in cazul in care o societate la care am lucrat si s-a desfiintat, cum pot intra in posesia unei adeverinte despre activitatea mea ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime ioana2525 ioana2525 Firma la care am lucrat are sediul in Bucuresti (eu fiind din alt oras). Am nevoie de adeverinta de vechime de la ITM. Pot face cererea prin posta sau trebuie ... (vezi toată discuția)