avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1246 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ipoteca in favoarea bancii poate fii circumstanta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ipoteca in favoarea bancii poate fii circumstanta atenuanta in "disputa' cu FISC-ul in caz de reclamatie?

Am cateva garsoniere ipotecate in favoarea bancii pe care, le inchiriez.Aceste garsoniere se pot inchiria cu contract legal la Fisc in situatia data? Daca le inchiriez "la negru" si unii "binevoitori" fac reclamatie la Fisc, pot invoca faptul ca " eu vreau" sa fac contract dar nu-mi faceti voi.Oricand, daca nu platesc rata, banca poate sa intre in posesia locuintelor.Va multumesc anticipat pt. raspunsuri si eventual sfaturi.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2010
hd76avr, utilizator
Cel mai recent răspuns: nelager , utilizator 16:02, 11 Iulie 2010
Nu conteaza ca sunt ipotecate, sunteti in continuare proprietar.
Aveti grija ca, daca nu inregistrati contractele de inchiriere la fisc sunteti pasibil de savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, nu e doar o problema cu Admin. financiara, ci cu politia/parchetul. Aceasta infractiune e pedepsita cu inchisoare.
Multumesc pt. raspuns, am inteles f. bine cum sta treaba si cat e de grava partea infractionala.Altceva nu inteleg.De ex. vin niste oameni super seriosi, vor chirie, fac contract cu ei, legal, pe un an si-l inregistram la fisc.Dupa doua luni nu-mi mai platesc banca pt. ca nu mai pot, si eu si sotia la stat, probabil unul o sa plece.Dupa 4 luni banca este proprietara si vine sa-si vanda locuinta pt. a-si recupera banii.Ce face omul care sta in chirie? Iasa afara, in strada, cu contractul in mana? :)
In cazul instrainarii unui imobil inchiriat, contractul de inchiriere ramane valabil. Va trebui respectat de noul proprietar.
Pai si noului proprietar ii convine?Daca contractul este pe o perioada mult mai mare( 3 ani).Banca sta cu banii blocati 3 ani? E o carenta legislativa in acest caz. Sau mai bine zis, statul sa primeasca banii, aia-i cel mai important.in cazul asta ( caz fericit) e mai tare ca si banca :))
Nu e nici o carenta legislativa.
Banca nu sta cu banii blocati, pt ca imobilul se vinde la licitatie, il cumpara o terta persoana si banca isi ia banii.
Si statul ia banii din impozitul pt contractul de inchiriere, pt ca a creat un cadru legal care permite inchirierea si viata de zi cu zi. Nu respectam acest cadru legal, suntem pedepsiti.

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament ipotecat elisa17 elisa17 vreau sa inchiriez un apartament care este cumparat prin imprumut bancar (ipotecat). are dreptul proprietarul sa mi-l inchirieze? (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comercial ipotecat nirodus nirodus Buna ziua, As avea si eu o intrebare. Am un spatiu dintr-un imobil ipotecat la Banca si doresc sa-l inchiriez si sa notez contractul de inchiriere in CF. In ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate plata credit ipotecar in chf nicki nicki Am un credit ipotecar in chf care este in derulare. Tinand cont de faptul ca francul tot creste si este posibil ca peste cateva luni sa nu mai pot plati ... (vezi toată discuția)