avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere apartament ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere apartament ipotecat

vreau sa inchiriez un apartament care este cumparat prin imprumut bancar (ipotecat). are dreptul proprietarul sa mi-l inchirieze?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 11:24, 12 Ianuarie 2010
Bineinteles ca poate sa vi-l inchirieze.
Poate sa il si vanda asa ipotecat.
multumesc pt raspuns. ce vroiam sa intreb de fapt este daca se rezolva simplu la adm fin ca orice inchiriere sau e nevoie de un act suplimentar din partea bancii, o instiintare ceva...
Ca la orice inchiriere.

Nu e nevoie de nici o hartie de la sau catre banca.
Banca nu are nici un drept asupra apartamentului in cazul ipotecii, acesta este doar o garantie pt plata creditului. Situatia ar fi fost diferita in cazul leasing-ului imobiliar, atunci societatea de leasing ar fi fost proprietarul, dar chiar si atunci, utilizatorul are dreptul sa inchirieze bunul, chiar sa il cesioneze altcuiva.
Puteti sa-l inchiriati fara nici un accept al bancii. Va trebui sa plateasca impozit la fisc pentru chirie. Va trebui sa declare la administratia financiara. de domiciliu.
Succes!
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2010
Constantin Alexandru Radu, Consilier juridic
buna ziua!
daca acel contarct de ipoteca pe care prop il are incheiat cu banca ii permite sa inchirieze, atunci nicio problema.
dar cel mai indicat este sa se lectureze cap legat de dr si obligatiile partilor, cam toate contarctele de ipoteca care mi-au trecut prin mana aveau o serie de interdictii de grevare, instrainare, inchiriere etc.
in acest caz un contract de inchiriere ar fi posibil cu acoordul bancii creditoare.

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu comercial ipotecat nirodus nirodus Buna ziua, As avea si eu o intrebare. Am un spatiu dintr-un imobil ipotecat la Banca si doresc sa-l inchiriez si sa notez contractul de inchiriere in CF. In ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament luat prin prima casa 2013 cristhy45 cristhy45 Buna ziua , poate ma ajuta si pe mine cineva . Am cateva lucruri neclare in legatura cu inchirerea unui ap cu 2 camere luat prin programul prima casa la ... (vezi toată discuția)
Apartament ipotecat banca aurak aurak buna ziua, am un apartament ipotecat la banca. as dori sa il inchiriez la o firma care sa deschida punct de lucru acolo, avand nevoie de un extras de carte ... (vezi toată discuția)