As vrea sa stiu daca certificatul de deces constituie act medico-legal in baza caruia poate fi condamnata o persoana sau trebuie neaparat sa fie insotit si de autopsie?De exemplu ,un medic poate fi condamnat pentru ucidere din culpa in urma cauzelor de moarte trecute in certificatul de deces ,fara ca sa se faca autopsia cadavrului?Multumesc anticipat pentru eventuale raspunsuri.
Pentru a se dovedi culpa cuiva in producerea unui deces in afara certificatului de deces ,mai trebuiesc facute o serie de constatari medico-legale,in functie de conditiile mortii respectivei persoane,de suspiciunile existente,etc,cum ar fi necropsia,examen toxicologic(la moartea prin otravire sau prin administrarea unei medicamentatii necorespunzatoare,etc)
Toate aceste probe se coroboreaza cu alte eventuale probe administrate de organul de urmarire penala(acte,martori,fotografii,etc)
Deshumare
oantony
Buna ziua,
Vreau sa pun o intrebare care ma \"bantuie\" de ceva timp si nu imi da pace. Am avut un unchi care a fost bolnav cronic multi ani. A fost bolnav ... (vezi toată discuția)