Ma numesc Eugenia si am mare nevoie de ajutorlul dvs.Mama mea a decedat in anul 2006,iar tatal meu in anul 2008,dupa moartea mamei ,tatal meu nu a dorit sa faca succesiunea cu toate ca era constient de faptul ca fiica sorei mele (care a decedat in 1996)v-a veni sa-si ceara drepturile, iar cand s-a hotarit ,a murit.Acum primesc notificare din partea nepoatei (fiica sorei) sa ma prezint cu toate actele pentru o intelegere amiabila privind mostenirea (eu avand toate documentele in original datate de acum ca 60 ani) in contextul cand ea a fugit de acasa (parintii mei fiind tutorii legali ai nepoatei ,dupa moartea sorei mele )cu toate ca eu am avut grija de ea chiar si cand traia sora mea(fiind divortata)! Parintii mei au facut tot posibilul impreuna cu mine,sa o aduca pe cale cea buna,dar... La 16 ani cand a fost adusa de politie acasa a dat declaratie(in fata parintilor mei si a organului reprezentativ -am declaratia ei in original- ca nu are pretentie la nici o mostenire si ne reneaga ca familie , si vrea sa-si vada de viata ei.ACUM VREA MOSTENIREA care sunt constienta ca ii revine 50% (reprezentand-o pe sora mea)si 50% mie.
Acum are 23 de ani,nu i-a pasat ca au murit ,si-a abandonat copilul rezultat din viata tumultuoasa,cu toate ca i-am spus ca-l infiez eu (statul a decis ca nu are nici un rost sa ma intrabe daca doresc sa-l infiezi -nepoata fiind minora cand a nascut -fiind mai usor sa intrebe niste bunici(parinti mei) bolnavi si paralizati daca pot sa-si dea consintamantul de al creste pe stranepotul lor.Cum sa-si dea consintamantl cand ei erau batrani ,bolnavi foarte .grav ??????????? !!!!Am adus in discutie acest copil pentru ca eu (cand a aparut nepoata mea in ziua inmormantarii tatalui meu),i-am spus daca este sa-i dau ii voi da copilului ei.
In notificare in impune sa aduc toate documentele ce constituie masa succesorala,
INTREBARE:
-ma poate obliga in instanta sa aduc aceste documente?
-este valabila declatatia ei data la 16 ani cum ca renunta la mostenire?
-ce drepturi au cei 2 copii ai parintilor mei(mama 1 baiat din prima casatorie;tata 1 fata din prima casatorie)?
In speranta ca voi afla raspunsul cat se poate de repede ,va doresc o zi buna,
Inclusiv taxa de timbru se imparte?
Intr-adevar acest proces poate sa dureze si 2-3 ani?
Problema mea este ea,nepoata .Nu ma interezeaza ce cote aparte le revin celorlalti 2 mostenitori ,dar ea poate castiga la fel ca mine fara a contribui cu nimic la ingrijirea si inmormantarea bunicilor ei(parintii mei)in contextul cand au fost tutorii ei dupa moartea sorei mele.Cheltuielile mele(ingrijire,inmormantari.pomenile dupa ) nu se iau in considerare .Gata pleca(fuge) cand vrea de la familia care a iubit-o f.mult,vine cand afla ca este ceva de castigat .Daca tot are drepturi nu are si obligatii?
Daca ati citit inceputul prezentarii succesorale poate va dati seama ca de ce sunt atat de indignata.Si maine as ceda partea mea copilului nascut de nepoata mea si abandonat (poate caii merge bine,poate ca a fost infiat de o familie respectabila ,dar tot as dori sa aflu ce s-a intampalat cu el ,poate stiti unde ma pot adresa pentru obtinerea acestor informatii.?
In speranta ca-mi mai urmariti acest articol astept cu nerebdare raspunsuri,
Mostenire
mel 75
buna ziua!tatal meu a murit acum cateva luni.eu sunt fiica lui el fiind divortat de mama mea, iar inainte de decesul lui a murit si copilul lui dintr-o alta ... (vezi toată discuția)