avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evaluare locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evaluare locuinta

sotul meu detine o locuinta ( in care locuim) este jumatate mostenita iar cealalta jumatate oeste a amandoura.Mai exact este o vila cu p+1 si teren cam 1500mp.
Cam cat costa o evaluare incazul in care divortam ?si evident sotul v-a dori partajul.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:12, 8 Iulie 2010
Daca va fi divortul , dupa acesta va fi partajul probabil.
Daca nu faceti o partajare din vointa amandurora, se va efectua o expertiza de constructii. Expertul va depune decontul justificand toate costurile, la dosarul cauzei. Inainte de efectuarea expertizei va trebui sa achitati un avans. Cel mai probabil se vor imparti cheltuielle de expertiza, pentru ca expertul va propune variante de partajare.
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
Onorariul expertului constructor este stabilit de catre instanta- expert desemnat de aceasta prin tragere la sorti.
Indicat este sa optati si pentru un expert constructor consilier ales de dvs. pentru a preintampina eventuale prejudicii de ordin patrimonial datorate unor erori de evaluare.
De obicei onorariul expertului constructor este achitat de reclamant, insa exista si posibilitatea ca acesta sa fie achitat in cuantum de 1/2 si de catre parat avand in vedere ca partajul este un proces care profita ambelor parti.
Onorariul expertului consilier este achitat de partea care il solicita.
In functie de valoarea imobilului va fi stabilita si taxa de timbru care este de 3% din valoarea imobilului de partajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ,evaluare bunuri mobile si imobile Ana61 Ana61 Situatia: Divort incheiat cu martori fara acordul si prezenta sotului si acum urmeaza partajul fara copii, fara acordul sotului din nou. In afara de plata ... (vezi toată discuția)
Tergiversare partaj pentru hartuire cu plangeri penale rizibile! Vasile Rascanu Vasile Rascanu Dat fiind aceasta insuportabila situatie, am un handicap de gradul II psiho-somatic , divortul a fost pronuntat , va rog sa-mi permiteti intrebari . 1)Cine ... (vezi toată discuția)
Costul partajului Diana2356 Diana2356 Buna ziua. Sunt in divort cu sotul dupa care vreau sa fac partajul. El nu este de acord. Cat costa cu totul , judecatoria, expertiza pt un apartament cu 2 ... (vezi toată discuția)