avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Furnizori de formare profesionala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Furnizori de formare profesionala

Buna ziua! Problema mea este urmatoarea. Daca eu, ca peroana fizica am urmat un curs de formator prin Ministerul Culturii, ma intereseaza daca pot sa obtin o autorizare ca persoana fizica autorizata, pentru o scoala de fotografie. Sa infiintez eu aceasta scoala si sa eliberez apoi diplome recunoscute la nivel national. Care sunt procedurile pentru obtinerea unei astfel de autorizari (acreditari), daca este nevoie sa fie mai multi formatori autorizati la aceasta scola de fotografie. As dori sa ma lamuriti si asupra crietriilor ce trebuie indeplinite de mine, ca persoana fizica autorizata, dar si sediul unde urmeaza sa desfasor activitatea. Ma mai intereseaza si unde pot gasi sa citesc Registrul national al calificarilor profesionale din Romania.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: christi , utilizator 00:37, 13 Iulie 2010
Aveti curaj!!!!!Intradevar exista aceasta posibilitate....daca doriti sa infintati o scoala aveti nevoie de:
-specialist pe probleme educationale(director)
-curriculum educational
-programa scolara
-sediu adecvat(dotari la standardele cerute de ARACIP)
-personal calificat ETC
Daca doriti sa investiti in aceasta ramura va recomand sa aveti un specialist pe probleme de Asigurarea Calitatii de partea dv.
Mult Succes!

Multumesc pentru informatii

Sper sa reusesc sa realizez aceasta scoala
Daca ati urmat un curs de formatori, puteti organiza training-uri in orice domeniu in care ati obtinut o diploma sau un certificat de calificare sau specializare. In acest caz, va trebui sa urmati un curs de fotografie (in cazul in care nu ati urmat deja).

Pe urma, pt a fi furnizor de formare profesionala si a avea o "scoala" in fotografiere, va trebui sa fiti persoana juridica (firma sau organizatie, nu PFA) si sa indepliniti anumite criterii (destul de multe) si sa dovediti faptul ca aveti capacitate umana si materiala in primul rand.

Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA) se ocupa cu autorizarea furnizorilor si acreditarea programelor, pt a putea elibera certificate (sau diplome, in functie de nr de ore de curs si de nivel...). CNFPA-ul are centre de evaluare in fiecare judet din tara. Va recomand sa consultati site-ul lor: [ link extern ] .
Cel mai bine ar fi sa-i sunati si sa aflati persoana de contact al centrului de evaluare din judetul dvs, pt pregatirea din timp a evaluarii. Mult succes!
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
christi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calificarea personalului propriu MCM1 MCM1 Buna ziua, Lucrez intr-o institutie publica si din nefericire dupa cum se stie exista personal insuficient in anumite sectoare de activitate. Personal sunt ... (vezi toată discuția)
Cum pot verifica daca diploma obtinuta in urma unui curs de calificare nu e falsa? isabelaissa isabelaissa Am gasit in ziar un anunt al unei firme care organizeaza cursuri de calificare contracost. Cum pot sti ca diploma obtinuta nu este falsa? Cu noile tehnologii ... (vezi toată discuția)
Cine este cnfpa? Doina Elena Doina Elena Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor si diplomele eliberate de institutiile autorizate de acest consiliu sunt recunoscute de cineva? De ITM ... (vezi toată discuția)