avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale After school
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

After school

Doresc sa infiintez ceea ce se numeste in termeni "moderni" "after-school". Mai precis, un loc deschis copiilor scolari unde acestia sa isi poata petrece timpul organizat, supravegheat si cu folos. Sa se joace, sa-si faca temele date la scoala, sa deseneze etc. Intrebarile mele sunt:
- ce forma legala sa abordez pentru acest lucru - II sau SRL?
- in varianta recomandata, care ar fi costurile estimate? (mai putin dotarile - ma refer strict la infiintare - acte)
- ce cod CAEN corespunde acestui tip de activitate?
Multumesc.
Cod CAEN clasa 85.
SRL-ul chetuieli de constituire 700-1200 lei. II 500 lei
Buna ziua,
Ambele forme se preteaza pentru desfasurarea acestei activitati.
Pana la urma, optiunea pentru una, sau cealalta varianta, trebuie sa survina in urma unei analize proprii, in care sa luati in considerare elemente, cum ar fi: dimensiunea afacerii, impozitarea si felul in care doriti sa dispuneti de banii, pe care ii produce acest business.

Codul CAEN recomanat este 8891, Activitati de ingrijire zilnica pentru copii.

In cazul in care va ocupati personal, va trebui sa luati in considerare urmatoarele cheltuieli:
1) Pt. SRL
- aproximativ 450 lei taxe ORC;
- 200 lei capital social minim;
- 60 - 70 lei specimen de semnatura (daca se da la notar).
2) Pt. Intreprindere Individuala
- aproximativ 180 lei taxe ORC;
- taxe notariale, dupa caz (Specimen si, eventual, copie legalizata act de proprietate sediu profesional) 60 - 100 lei.
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2010
Primoris SRL, Consilier juridic
Recomand ca specimenul de semnatura si declaratia de onorabilitate comerciala sa la dati la registrul comertului in fata ofociantului deoarece sunt gratuite.
De asemenea eu personal recomand SRL nu II. Inteprinderea individuala este practic un PFA care are dreptul sa faca si angajari dar la plata impozitelor este umpic mai diferit in sensul ca veti plati din start contributii la stat. La SRL daca esti unic asociat si administrator sau daca mai ai asociati nu este obligatoriu ca sa ai sau sa aveti carte de munca de la inceput, deci nu vei plati niste impozite. Asta zic eu ca este un avantaj pentru ca banii respectivi ii poti redirectiona. Mai tarziu cand treburile merg bine te poti anagja si tu si asociatii tai. La II dupa cum se stie plafonul de deducere s-a micsorat de la 40 la 20 % pe cand la SRL deduci cat vrei si cat poti conform documentelor. Discutia este destul de lunga eu aici ti-am dat cateva exemple. Iti recomand sa discuti cu un expert contabil si sa iti notezi pe hartie toate avantajele si dezavantajele. Costul initial este intradevar mai mic la II decat la SRL dar acesti bani ii recuperezi relativ repede mai ales ca 200 lei care reprezinta capitalul social ii poti ridica de la banca imediat dupa inmatriculare. Mai este diferenta si la partea de contabilitate in sensul ca la II ai contabilitate in partida simpa. Pentru mai multe informatii ma poti contacta si telefonic daca doresti avand in vedere ca discutia este putin mai lunga.
Succes
Multumesc mult - scuze de intarziere, dar nu am fost notificata pe mail de postarea raspunsurilor :(
Stiu ca la un moment dat era in discutie un proiect de lege pentru scutirea de impozit a tinerilor intreprinzatori pana in 35 ani aflati la prima infiintare de firma timp de 5 ani cu conditia capitalizarii in acest timp a 5 000 euro. Suna cunoscut cuiva? Se mai pune in practica?

Alte discuții în legătură

Costuri infiintare srl 2dsmart 2dsmart buna ziua vreau sa infiintez un srl cu un capital social de 200ron si 5 coduri CAEN spuneti-mi care sunt costurile infiintarii firmei si ordinea ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl sethgabriela sethgabriela buna ziua, as dori daca se poate sa ma ajutati cu primii pasi ce trebuie urmati pentru infiintare srl, ce documentatie trebuie depusa la Reg Comertului si ... (vezi toată discuția)
Cat mar putea costa ? stanbogdan23 stanbogdan23 Buna ziua, Am si eu o intrebare ' Tocmai am terminat facultatea si asi dori sa imi deschid o firma de paza si protectie si o scoala de specializare si ... (vezi toată discuția)