avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1478 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Care este baza de clacul a indemnizatiei de maternitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Care este baza de clacul a indemnizatiei de maternitate

sa imi spuna si mie cineva cum se calc concediu postnatal,adica 85% din brut sau net?ca eu iau mai putin cu 85% decat cu 75%.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 20:42, 8 Iulie 2010
Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 10 din OUG nr.158/2005 din care se retine doar contributia de asigurari sociale (CAS).

Baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate Firica Elena1 Firica Elena1 Buna ziua!Am si eu o intrebare.Cum se plătesc cele 126 de zile ce concediu in sarcina!?Angajatorul meu sustine ca pana sa iau indemnizatia de creștere ... (vezi toată discuția)
Postnatal patrascu ioana patrascu ioana am si eu o rugaminte cat se mai plateste un postnatal si cum se calculeaza multumesc=D> (vezi toată discuția)
Concediul de sarcina alina_cj alina_cj Buna ziua. Cu 3 luni inainte de a intra in prenatal am fost in concediu medical. In aceasta perioada voi beneficia de 85% din 75% din salariul net? (vezi toată discuția)