avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA codul fiscal TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

codul fiscal TVA

exista un contract intre pers jur din UE inreg in scopuri de TVA si o pers jur romana platitoare de tva- avand ca obiect cautare de clienti pe piata internationala. fapt care se si intampla- se gaseste client din Kazakstan care nu e din UE) cu care se semneaza si contract de lucrari constructii montaj in Kazakstan
Intrebarea este: pentru comisionul facturat de pers jur din UE si pe care trebuie sa-l plateasca pers jur romana)- ce implicatii dpdv al TVA sunt si daca trebuie retinut impozit pe venitul pers jur nerezidente la momentul platii
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 13:22, 9 Iulie 2010
Conform Codului fiscal valabil dupa 1 ian 2010, la astfel de contracte de prestari servicii se datoreaza TVA in tara beneficiarului de servicii, iar factura se va face fara TVA, mentionandu-se "taxare inversa".

Pentru impozitarea la sursa trebuie aplicata cu prioritate Conventia de evitare a dublei impuneri (foarte multe semnate prin 1975), dar in principiu se aplica o astfel de retinere la sursa (10% in mod frecvent).

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit venit nerezidenti carsim4 carsim4 Pers juridica romana inreg in scopuri TVA incheie contract de comision cu pers juridica din Germania inreg in scopuri TVA pt reprezentare in relatia cu o ... (vezi toată discuția)
Servicii intracomunitare iulya iulya Buna Ziua! Va rog frumos am si eu o intrebare...Este vb. de o firma din Romania-neplatitoare de TVA,care efectueaza prestari servicii-studiere a pietei si ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa oliviadabuleanu oliviadabuleanu As avea 2 neclaritati in legatura cu taxarea inversa, daca ma puteti ajuta: 1. In cazul in care eu sunt persoana platitoare de TVA in Romania si achizitionez ... (vezi toată discuția)