avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... articolul 260
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

articolul 260

am facut o marturie mincinoasa,a inceput urmarirea penala impotriva mea,dar nu a ajuns dosarul la procuror, este la politie,imi pot retracta marturia?spuneti-mi va rog!ionut
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:40, 9 Iulie 2010
urmarirea penala a inceput,pentru marturia mincinoasa,sau pentru altceva?
pentru marturie mincinoasa!
ar trebuii sa va angajati un avocat.nu stiu ce probe au anchetatorii impotriva dmv.poate vor doar sa va sperie sa recunoasteti,desii nu cred ca e asa.

oART. 260
Mărturia mincinoasă
Fapta martorului care într-o cauză penală, civilă, disciplinară sau în orice altă cauză în care se ascultă martori, face afirmaţii mincinoase, ori nu spune tot ce ştie privitor la împrejurările esenţiale asupra cărora a fost întrebat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Fapta prevăzută în alineatul precedent nu se pedepseşte dacă, în cauzele penale mai înainte de a se produce arestarea inculpatului, ori în toate cauzele mai înainte de a se fi pronunţat o hotărâre sau de a se fi dat o altă soluţie ca urmare a mărturiei mincinoase, martorul îşi retrage mărturia.
Dacă retragerea mărturiei a intervenit în cauzele penale după ce s-a produs arestarea inculpatului sau în toate cauzele după ce s-a pronunţat o hotărâre sau după ce s-a dat o altă soluţie ca urmare a mărturiei mincinoase, instanţa va reduce pedeapsa potrivit art. 76.
Dispoziţiile alin. 1 - 3 se aplică în mod corespunzător şi expertului sau interpretului.

ar fi bine sa mergeti la politie si sa va retrageti marturia,recunoscand ca ati mintit si ca doriti sa declarati adevarul.

astfel veti scapa in cel mai rau caz cu o amenda,pentru ca fapta nu a produs efecte juridice.mergeti si vorbiti cu anchetatori.
am mintit intrun dosar de vatamare corporala,eu am spus ca invinuitul nu a lovit,iar invinuitul a spus ca a lovit,era un balamuc total,deci am declarat aiurea fata de cel de care il apar,imi mentin declaratia?s-au o retrag pana sa ajunga la procuror?mai precis nu ni sa potrivit declaratiile,ce pot face? multumesc frumos!
mergeti si declarati adevarul si gata.atat.altceva nu aveti de facut

Alte discuții în legătură

Martor - marturie mincinosa xuser xuser Pe scurt: vin 5 sa ma bata. Politia il prinde pe unul iar ala cheama ,sa zicem, pe 2 dintre complici ca martori (mincinosi evident). Daca din martori devin ... (vezi toată discuția)
Se poate schimba declaratia in instanta? alecs7766 alecs7766 fratele meu este condamnat pentru 3 ani si 6 luni pentru trafic de droguri.in timpul urmaririi lui penale a dat niste declaratii la politie cu privire la alte ... (vezi toată discuția)
Minciuna in caz de complicitate. marturie mincinoasa sau favorizarea infractorului ? xuser xuser Speta: X,Y,Z, sparg geamul la o masina, si se urca cu picioarele peste ea. Proprietarul suna la 112, cei 3 fug. Politia il prinde doar pe X. Acesta declara ... (vezi toată discuția)