avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Semnatura falsificata ! Dosar penal....?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Semnatura falsificata ! Dosar penal....?

Am fost angajat la o societate, unde administratorul societatii mi-a modificat contractul de munca de la 8 ore la 4ore, semnind un act aditional ca administrator cit si ca agajat.In prezent ma judec cu societatea pentr-u obtinerea normei de lucru de 8ore. Dupa terminarea procesului cu societatea, mai pot depune plingere penala impotriva administratorului? Va multumesc,anticipat.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:04, 13 Iulie 2010
trebuie sa fiti sigur ca el a falsificat semnatura,ca el a semnat in locul dmv.altfel ,va poate actiona in penal,pentru denunt calomnios.
eu va recomand,sa depuneti o plangere,dar sa nu mentionati cine a semnat,urmand ca anchetatorii sa fle pe parcursul anchetei,faptuitorul.
daca sunteti sigur,sau a recunosc cineva ca a semnat,mentionati acea persoana in plangere.

puteti face plangere chiar daca mai aveti un proces.
Puteti chiar in acest proces sa va inscrieti in fals impotriva celui pe care il considerati vinovat,litigiul va fi suspendat conf.art.244 pct.2 c.pr.civ,iar persoana vinovata va fi cercetata sub aspectul infractiunilor de fals si uz de fals.
Daca formulati plangere penala separat,procesul va fi de asemeni suspendat pentru ca judecarea litigiului dvs."atarna" de solutionarea problemei penale invocate
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
Radu Gabrian, Mediator
este bine sa faceti plangerea penala cat mai repede, inainte de finalizarea procesului, astfel incat acesta sa se suspende pana la solutionarea cauzei, deoarece solutia data in procesul penal poate fi determinanta pentru desfasurarea ulterioara a procesului civil
gabriela.tubultoc a scris:

este bine sa faceti plangerea penala cat mai repede, inainte de finalizarea procesului, astfel incat acesta sa se suspende pana la solutionarea cauzei, deoarece solutia data in procesul penal poate fi determinanta pentru desfasurarea ulterioara a procesului civil
.
Multumesc ptr. raspuns ! Daca imi permiteti, urmatoarea infatisare este pe 05 august, iar instanta a cerut societatii actul aditional, sa vada daca semnatura mea este facuta de alt cineva. Din societate nu sa prezentat nimeni dar nici vreun avocat. Mai mult, pe 12 iulie am primit un plic cu un act aditional avind stampila I.T.M in care mi se aduce la cunostinta precum ca mi s-au acordat cele 8ore de lucru cu salariul de 720 lei. Din discutiiele pe care le-am avut cu dl. administrator acesta a spus, ca mi-ar fi platit diferenta de ore lucrate la I.T.M., In fapt m-ai pot face plingere penala impotriva sa pentr-u a solicita o sanctiune penala ori despagubiri materiale, poate asa nu va mai avea in gind vreodata sasi bata joc de oameni. Multumesc foarte mult.

hotararea din penal nu "poate fi determinanta" cu are AUTORITATE DE LUCRU JUDECAT in civil referotor la existenta fapte, persoana care a savarsit-o si vinovayie

Alte discuții în legătură

Suspendare judecare cauza dosar civil in favoarea dosarului penal Nina1 Nina1 Buna ziua, In cadrul dosarului penal aflat in faza de cercetare se afla documente ce fac obiectul unui dosar civil aflat pe rolul instantei, in recurs. Este ... (vezi toată discuția)
Act aditional inregistrat la itm dar nesemnat de salariat mery84 mery84 Buna ziua! Problema mea ar fi urmatoarea: pe 1 august 2008 am fost angajata cu norma intraga la un SRL. Am semnat contract de munca, acesta a fost ... (vezi toată discuția)
Recurs litigiu de munca Nina1 Nina1 Pentru documentele ce am solicitat sa fie anulate pe instanta de fond s-a efectuat expertiza grafica prin care s-a consemnat ca semnaturile de pe actele prin ... (vezi toată discuția)