avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Suspendare judecare cauza dosar civil in favoarea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Suspendare judecare cauza dosar civil in favoarea dosarului penal

Buna ziua,
In cadrul dosarului penal aflat in faza de cercetare se afla documente ce fac obiectul unui dosar civil aflat pe rolul instantei, in recurs. Este vorba de un litigiu de munca ce are ca obiect anularea documentelor realizate in fals prin contrafacerea semnaturii mele- act aditional la contractul de munca si Cerere de demisie care a fost anexata la decizia de incetare a raporturilor de munca.
In cadrul litigiului de munca s-a dispus verificarea de scripte in baza Codului de procedura civila pentru Actul aditional emis de catre administratorul societatii care este cercetat si in dosarul penal.
In cadrul dosarului penal s-a dispus efectuarea unei expertize grafice pentru documentele ce fac obiectul dosarului, printre care si a Cererii de demisie care a fost anexata la decizia de incetare a raporturilor de munca (si face obiectul si a dosarului civil). Din concluzia raportului de expertiza s-a constatat ca semnatura de pe document apartine administratorului societatii. Expertiza a fost depusa la dosarul civil in vederea solutionarii cauzei de catre organele de cercetare din dosarul penal.
Exista motiv pentru care instanta din civil sa suspende judecarea recursului pe motiv ca documentele ce fac obiectul cauzei sunt si in dosarul penal?
Administratorul societatii a folosit la infiintarea societatii o procura prin care a mandat o terta persoana sa se ocupe de demersurile infiintarii firmei. Pe procura la semnaturi- pentru dansul a semnat dansul iar pentru mine a semnat tot dansul. Societatea a functionat mai mult de 3 ani, s-au realizat tranzactii, prestari servicii...etc. Prin anularea semnaturii in fals realizata in locul meu de pe procura, se anuleaza si infiintarea societatii din moment ce exista o semnatura veridica pentru cel de al doilea asociat?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:22, 10 Februarie 2011
Buna ziua,
conform procedurii cauza penala o suspenda pe cea civila, trebuie sa asteptati pana la pronuntarea unei hotarari definitive si irevocabile in procesul penal, pentru ca instanta civila sa continue judecata.
In literatura de specialitate se spune ca ”penalul tine in loc civilul”, adica conform codului de procedura penala, daca este o cauza asa ca a d-voastra. veti astepta ca mai intai sa se solutioneze definitiv dosarul penal iar mai apoi sa se repuna pe rol cauza civila, respectiv recursul.
Asa cum au reiterat in mod corect colegii mei, dosarul penal se va solutiona cu precadere...
Cercetarea penala a inceput cu mult inainte sa fie pe rol dosarul civil. Pe instanta de fond nu s-a pus problema suspendarii cauzei in favoarea penalului, ba mai mult instanta pe civil a solicitat documente de la organele de cercetare penala, documente ce au fost furnizate si au ajutat la solutionarea cauzei civile. Mai mult decat atat aparatorul societatii intimate nu a solicitat suspendarea decat acum in recurs, dupa ce s-a dat hotarare favorabila mie.
Daca instanta pe fond in dosarul civil a fost lamurita si a dispus pronuntarea in baza art. 150 Cod procedura civila, in recurs de ce instanta nu ar mai fi lamurita?
Cu stima
Indiferent de parerea uneia dintre instante la un moment dat,prevaleaza in aceasta situatie solutionarea cauzei penale.
Dispozitiile legale sunt clare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs litigiu de munca Nina1 Nina1 Pentru documentele ce am solicitat sa fie anulate pe instanta de fond s-a efectuat expertiza grafica prin care s-a consemnat ca semnaturile de pe actele prin ... (vezi toată discuția)
Infractiuni de fals si uz de fals in forma continuata Nina1 Nina1 Buna seara, La infiintarea unei societati comerciale tip srl s-a folosit o procura realizata in fals prin contrafacerea semnaturii mele, procura ce a fost ... (vezi toată discuția)
Procedura anulare acte, procedura pretentii in instanta civila Nina1 Nina1 1. Care este procedura pentru anulare acte in instanta civila? Un document poate fi anulat partial? - a fost intocmit un document ce contine doua semnaturi x ... (vezi toată discuția)