avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... sporul de conducere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

sporul de conducere

Sunt intr-o mare dilema.Pana la aparitia OUG 63/2010 eram sef de birou serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor.Acum dupa ce ne restructureaza si ramanem la serviciul public doar 4 persoane,2 pe st.civ si 2 pe evidenta, eu mai pot fii sef de serviciu? Si daca nu atunci cum ne vom numi?Birou?Compartiment? Si cine ne va fii sef ?
Cel mai recent răspuns: consuelo67 , utilizator 17:21, 13 Iulie 2010
Daca imi permiteti ,conform HG 2104/2004 compartimentul de informatica este adaugat la posturile serviciului de evidenta.Oare in HG 62/2010 si aceste posturi sunt cuprinse sau se adauga separat?Pentru ca in mod normal compartimentul de informatica nu deserveste direct populatia,are un birou aparte in care se lucreaza doar pe baza de date deci la imparteala nu ar trebui inclusi,deoarece dumnealor nu lucreaza direct cu cetateanul la ghiseu .Daca stiti va rog sa-mi raspundeti.
va prinde la gramada, dar, asta e numai ce-am auzit eu, nu pot sa afirm 100 % :)
In concluzie cel de la ghiseu munceste cu cetateanul dublu adica si pentru colegul informatician care are biroul lui si nu poate fi deranjat pentru ca introduce datele in baza.Oare cum sunt respectate drepturile functionarului public in acest caz?
buna seara ,
oare juristii care au lucrat la textul og 63 nu s-au consultat cu factorii de raspundere din domenile afectate de restructurare? ex DEPABD (fost INEP) care coordoneaza activitatea servicilor de evidenta a persoanelor si stare civila nu are nici un cuvint de spus in acest caz. Conducerera acestei instituţii care , cred ca a lucrat şi la elaborarea OG 2104/2004 a uitat ca are persoanal detasat la aceste servcii şi totodată ei stiu cel (ar trebui sa stie) mai bine activităţilşe desfasurate de S.P.C.L.P.E.P. -uri. Vad ca nu dau nici un semn sau daca l-au dat a facut trimitere la Og63. Ar trebui ca cinneva din aceasta institutie sa mearga la MAI sa discute adevaratele probleme nu sa lase totul balta.
Stimate coleg,vreau sa va spun ca la nivel de prefecturi in cursul zilei de astazi s-au purtat o serie de discutii dintre cele mai aprinse,dar rezultatul a fost nul pentru noi si 1-o pentru ei,in sensul ca s-a stabilit ca nr.sa ramana acelasi conform OUG 63/2010,fara a se lua in calcul localitatile aferente si nici nr.real al populatiei.Cred ca si sefii nostrii se tem sa nu fie disponibilizati si atunci e legea supravietuirii.Eu trebuie sa dau afara 4 persoane si nu stiu pana maine pe cine sa aleg pentru ca mi-e frica de Dumnezeu sa fac asa ceva.Mai mult,colegele mele la aflarea vestii s-au pus pe plans in masa.Va spun e rau de cei care pleaca,dar e mai rau de cei care raman.Eventual nu vom mai oficia casatorii sambata si duminica desi,se spune ca cetateanul primeaza,dar eu de una singura cat am sa pot sa lucrez?Sunt de parere ca DEPABD nu sunt la curent cu volumul de lucru.Dumnealor probabil normeaza doar efectuarea actelor nu si faptul ca unii nu stiu sa scrie,altii nu stiu sa citeasca,altii doresc sa le explici,altii nu au copii dupa acte si trebuie sa le faci tu,ca trebuie sa le asculti pasurile ca sa nu se supere,ca trebuie sa le dai relatii din alte compartimente,sa-i ajuti sa faca cerere,etc....Referitor la colegii politisti ,e clar ca dumnealor trebuie sa ramana.Asta se doreste de cand s-au unit cu primaria.Pe ei ii plateste statul cu 30-35 de milioane pe luna,mai exact cu 2 salarii in acelasi timp de lucru si raman,iar colegele mele cu 6 milioane pleaca.Ma intreb eu asa se face economie la buget,plecand cei cu salarii mici pentru a ramane in sistem cei cu salarii mari?Din pacate glasul celor de jos nu razbate pana la urechile guvernantilor.Ei dau legi iar noi le aplicam.Avem incotro?

Alte discuții în legătură

Restructurare oug 63/2010 evidenta persoanelor ContSters157567 ContSters157567 Potrivit og 63/2010 servicile de evidenţă a persoanelor deservesc un numar de persoane ex. serviciul unde lucrez eu deserveste o populaţie activă de 105 ... (vezi toată discuția)
Restructurare evidenta persoanelor ºi starea civila. giordano giordano #-oStimati colegi, cu og 63 nu se mai intelege nimic, din ultima radiograma depabdep rezulta: ... s-au facut unele precizari referitoare la: ,, dimensionarea ... (vezi toată discuția)
Modificare organigrama spclep giordano giordano Bună seara! la servciul nostru de evidenţă, în urma aplicărrii Og 63 au ramas 6 posturi in organigramă din care 5 pe evidenta că sunt 5 politisti ... (vezi toată discuția)