avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calitatea de asigurat gravide
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calitatea de asigurat gravide

As vrea sa stiu daca o gravida este considerata asigurata prin efectul legii, daca obtine venituri din PFA, chiar daca nu are contributiile platite la zi la sanatate. Dupa cata vreme de la intarzierea platii contributiei inceteaza calitatea de asigurat (persoana in cauza lucreaza doar ca PFA).
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
ramonastan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 16:31, 10 Iulie 2010

Ordinul CNAS 617/2007
Documentele justificative privind dobandirea calitatii de asigurat, respectiv de asigurat fara plata contributiei
h) pentru femeile insarcinate sau lauze, pe baza actului de identitate, a adeverintei medicale, a certificatului de nastere a copilului - pentru lauze, precum si a documentului eliberat de unitatile fiscale teritoriale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri impozabile si a declaratiei pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri sau pe baza documentelor justificative ca realizeaza venituri lunare sub salariul de baza minim brut pe tara;

Adeverinta de asigurat obtinuta de la casa de asigurare pe baza acestor documente este valabila un an.
Daca aveti venituri suplimentare trebuie sa platiti contributiile, nu sunteti asigurata prin efectul legii decat in conditiile mentionate mai sus in textul legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida obligata sa-si plateasca asigurarea medicala melinaR melinaR buna seara am o vecina care e gravida in 7 luni in urma cu 4 luni sotul a avut un accident si nu a mai putut sa munceasca acesta fiind asigurat dar sotia nu a ... (vezi toată discuția)
Plata cas gravida carmen-ioana carmen-ioana buna dimineata,as avea si eu o nelamurire...sunt insarcinata in 9 sapt,am fost la medicul de familie pt o trimitere la analizele de sange si mi sa pus ca nu ... (vezi toată discuția)
Asigurari sanatate la gravide anto_riana anto_riana buna ziua. fata mea este gravida in luna a 3-a,nu lucreaza si s-a dus la medicul de familie sa o ia in evidenta.nici nu s-a uitat la ea pt ca nu are asigurare ... (vezi toată discuția)