avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate sa ma dea afara din apartementul pe care l-am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate sa ma dea afara din apartementul pe care l-am inchiriat?

N'ziua lume :)

Sunt in italia! Am facut si eu un contract de inchiriere cu un italian pe 4 ani...

Interesant este faptul ca in contract scrie 200 de euro si eu pana acum i-am platit 700... ieri m-a cam calcat pe nervi... i-am cerut si eu drepturile mele... putina renovare in apartament... poate are conditionat... la cat platesc... :|

Vreau sa stiu si eu dak nu ii voi mai da cei 700 si ii voi da doar 200 de euro, exact cum scrie in contract... ar putea sa rezilieze contractul si sa ma dea afara?? contractul expira peste vreo 3 ani!

Va multumesc :) astept raspuns
Cel mai recent răspuns: sorlea2005 , utilizator 18:59, 10 Iulie 2010
Buna ziua,
Puteti sa-i platiti atat cat scrie in contract.
Dar pentru mai multe detalii trebuie sa-mi trimiteti un exemplar tradus pe e -mail.
Gasiti adresa de e-mail in profilul meu.
Trifu
Esti in Italia?
Care este chiria, de fapt? Ce scrie in contract?
Stiu ca acolo proprietarii pot include in chirie si spesele-speze, cum zic italienii- (cheltuielile administrative ptr partile comune din imobil, garaj, loc parcare, etc). Din totalul cheltuielilor cu spesele condomineale proprietarul plateste 15%, iar chiriasul 85%. Se mai achita si un impozit pe chirie, care poate fi introdus in suma totala... Deci, trebuie sa citesti cu atentie contractul si daca ti se pare ceva in neregula, poti apela la un avocato pentru lamurirea problemei. Consultatia poate fi in jur de 200E.
Ca regula generala, contractul de inchiriere poate fi denuntat de oricare din parti, inainte de termen, dar cu preaviz (disdetta) de 6 luni. In aceste 6 luni, daca chiriasul este cel care denunta contractul, chiar daca paraseste imobilul este obligat sa plateasca chiria.
Daca chiriasul incalca prevederile contractuale (nu plateste chiria, etc), rezilierea contractului este destul de greoaie. Intai il notifica pe chirias prin avocat si stabileste o intalnire cu acesta, pentru a-i acorda un termen de gratie pt remedierea problemei. Daca acesta nu-si respecta angajamentul va fi chemat in fata judecatorului... si de aici alte termene...
Daca proprietarul este cel care nu respecta termenul de inchiriere, atunci timp de 6 luni nu va incasa chiria.
Daca in contract nu scrie ca proprietarul sa zugraveasca imobilul intr-un anumit termen, nu-i poti cere acest lucru. Vei fi obligat sa-i predai imobilul, la finalul contractului asa cum l-ai primit.
Ai putea in schimb sa renegociezi chiria. Asta o faci tot prin avocat si ca argument folosesti o oferta obtinuta de la o agentie imobiliara pentru un imobil similar cu cel inchiriat de tine...
in primul rand merci pt raspuns :)

Si acum raspunsurile si nelamuririle!

Da sunt in italia...
eu dau 700 de euro pe un monolocal ( dormitor, sala de oaspeti mare, baie, bucatarie si balcon:) + condominiul... (apa rece si curatenia din bloc)! si asta la vreo 70 de km de Roma.

faza importanta ...contractul nu e prea mare.... in el scrie 200 E si alte chestii nu prea interesante... datorita faptului asta... "domn' patron" nu plateste impozit mare ... nush exact cu ce iese in castig insa oricum are de castigat si eu de pierdut!! dak scria in contract 700 E,puteam primi nishte (alocatii, venituri, precum ca la salariul care il am nu pot tine in intretinere inca 2 persoane)

Deci eu am platit totul la timp... si de azi m-am hotarat sa nu ii mai dau 700 E... e mult prea mult .... cunosc multe persoane aici care cred ca sunt "tare destept" :)) ele pe ap aprox la fel platesc 300 400.... nici decum 700 :| si au si conditii mai bune :-J

Nu eram eu prea informat cand am facut contractul... insa vreau sa recuperez banii :-S

Si m-am gandit sa ii dau doar 200 E, exact cat scrie in contract! Ce poate sa imi faca mai exact?? cu ce motiv poate sa rezilieze contractul? :| Poate?

Ms mult inca odata pt timpul acordat :)
trifugabriel a scris:

Buna ziua,
Puteti sa-i platiti atat cat scrie in contract.
Dar pentru mai multe detalii trebuie sa-mi trimiteti un exemplar tradus pe e -mail.
Gasiti adresa de e-mail in profilul meu.
Trifu


imediat ce traduc contractul o sa il trimit... multumesc mult :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de închiriere - reziliere szmjanos szmjanos Bună ziua, Dacă există un contract de închiriere cu multe deficiențe, incheiat între două persoane juridice pe o durată de 10 ani, din care a trecut ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere  Mira_11 Mira_11 Buna Ziua Supun dezbaterii dvs. urmatoarea speta juridica : prin intermediul unei agentii imobiliare a fost incheiat un contract de inchiriere a unui ... (vezi toată discuția)
Clauze contract de inchiriere adele2012 adele2012 Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea problema. Detin un imobil pe care l-am inchiriat cu suma de 400 euro, echivalentul in lei. Chiriasul insa a tinut ... (vezi toată discuția)