avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... renuntare la un avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

renuntare la un avocat

Buna seara,daca am semnat un contract de asistenta juritica la un avocat ,procesul nu a inceput si nici nu mai vreau sa incep nici un proces din lipsa de bani,ce se poate face sa renunt la contract,deoarece avocatul.vrea banii pe care am semnat contractul si nici nu am incredere il el,
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
silviu_1111, utilizator
Cel mai recent răspuns: silviu_1111 , utilizator 18:46, 12 Iulie 2010
Cand un act e executoriu de drept nu trebuie învestit cu formulă executorie pentru a fi pus în executare. Adica se poate duce direct la executorul judecatoresc.

Mai exact dl avocat poate obtine oarecare daune interese daca vrea sa mearga pina la capat, dar s-ar putea sa-i fie lehamite.

Incercati sa terminati contractul pe cale amiabila cu o mica suma "pt deranj".
Conform deciziei nr.31/16.11.2009 a ICCJ - publicata in M.of.al Rom. partea I nr.11/18.022.10 a fost admis recursul declarat in interesul legii declarat procurorul general al Parchetului de pe langa ICCJ privind caracterul de titlu executoriu al contractelor de asistenta juridica in sensul ca "in interpretarea si aplicarea unitara a prevederilor art.30 al.3 teza a II-a din L.51/1995 rep., rap. la art.374 indice 1 c.proc.civ ICCJ a stabilit ca desi contractele de asistenta juridica au caracter de titlu executoriu conform legii, pot fi puse in executare numai daca au fost investite cu formul executorie."
Punerea in executare a contractului de asistenta juridica presupune ca avocatul poate proceda prin intermediul unui executor judecatoresc la executarea silita a debitorului- prin poprire, executare silita imobilira sau mobiliara.
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
cand un avocat va minte de 3 ori in legatura cu procesul respectiv si dupa ce semnat contractul va spune adevarul ,mai vreti sa continuati cu acel avocat
deci o sa platesc suma in rate ,dar nu era normal sa imi d ea sa semnez contractul atunci cand primea banii,asa ce sa inteleg ca ma agatat cu acel contract

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu de succes poate fi ,,cheltuiala de judecata''? Simona Maria Simona Maria Buna ziua! Sunt avocat de putin timp si am urmatoarea situatie: am stabilit un onorariu de succes cu clientul; ajung in faza de executare si executorul imi ... (vezi toată discuția)
Urgent!!! exec. silita-creanta primariei constand in cheltuieli de judecata alexandrapasca alexandrapasca Primaria a fost reprezentata intr-un proces de catre un avocat. Procesul a fost castigat de primarie. Instanta a obligat partea care a pierdut sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Contract de asistenta juridica mariamaria1 mariamaria1 daca nu se achita onorariul de avocat chiar daca este semnat contract de asistenta juridica ce se poate intampla? in unul din articolele se precizeaza ca acel ... (vezi toată discuția)