Fiica mea este in italia si sta cu copilul ei care e nascut acolo si este recunoscut de tata.
Fiica mea vrea sa ceara custodia unde este mai bine din punct de vedere legal
ca fiica mea sa primeasca custodia(binentele ca tatal italian nu e de acord)
-in Roamnia?sau(daca da cum sa procedeze si daca copilul are pasaport italian poate parasi italia?
-in Italia?(daca da cum sa procedeze caci nu are incredere in avocati italieni a schimbat deja 2
-daca pleaca cu copilul in Romania poate fi socoti rapire?
-acum copilul este cu mama la aceasi adresa si pe statutul ei de familie(poate sa ceara custodia copilul fiind in custodia asistentilor sociali.
astept un raspuns va multumesc.
Nu am scris ca “respecta copiii”, ci ca “tin cu dintii de ei” – dovada o aveti: amenintarea ca ii vor “lua” copilul daca nu pleaca din casa respectiva (de fapt, l-au cam luat – fiind sub tutela autoritatilor – doar ca are dreptul sa stea langa el).
Tatal a fost propus pentru decaderea din drepturile parintesti, de autoritati… ceea ce inseamna ca nu prea are sanse sa castige o eventuala incredintare. Daca fiica dv munceste – dovedind ca poate castiga suficient pentru a intretine copilul – poate cere (cu sanse) incredintarea copilului (scoaterea acestuia de sub tutela autoritatilor).
Certificatul de nastere al copilului este inregistrat in RO? Daca nu, acest copil e considerat - deocamdata (de autoritatile italiene) - doar cetatean italian.
Le-a spus autoritatilor despre dorinta de a veni in RO impreuna cu acest copil?
Situatia e tare aiurea… si, nimeni de aici nefiind vreo clipa la “fatza locului”, nestiind exact despre ce e vorba acolo nu stiu cat veti fi ajutata. Chiar am convingerea ca aveti nevoie de un avocat acolo…
Fiica mea nu a fost casatorita cu italianul.
A acceptat sa treaca copilul pe numele lui pentru-ca ia promis ca se va casatori cu ea astfel a pacali-o.
Acum fiica mea poate sa ceara prin instanta sa fie trecut si numele ei pe certificatul de nastere?ca sa nu mei fie probleme cand calatoreste si mereu sa ceara acordul italianului.
Nepotul meu este cetatean roman fiind nascut de romanca .
Poate deschide proces ca sa obtina actele necesare(de la tatal italian) pentru a face certificatul de nastere Romanesc unde?in Romania?
in Italia?
Copilul nu are certificat dar vrea sa-i faca si fiica mea nu stie unde sa se adreseze?
in Romania sau
in italia?
Fiica mea nu a spus autoritatilor Italiene ca vrea sa plece de frica sa nu-i ia copilul dar a cerut actele necesare tatalui copilului ca sa faca certificat de nastere Romanesc dar a refuzat.In acest caz ce sa faca?
-unde sa se adreseze?
copilul este roman in primul rand si trebuie sa aiba certificat romanesc dar italienii cum se stie tin cu dintii de copii nu conteaza ce natie sunt caci eu cat am stat la fiica mea 6 luni nu am vazut o italianca gravida.
Poate sa deschida proces in Romania pentru acest lucru(certificat nastere) inainte de custodie care dureaza f. mult?sau sa deschida o data amindoua cum o sfatuiti?
Poate cunoasteti un avocat roman care profeseaza in Ancona unde este tribunalul de minori si sa-mi trimiteti adresa de mail pe mail-ul meu.Va multumesc
Rapire minor
Florentina_A
Tatal, cetatean italian, a iesit din tara cu minorul in luna iunie 2009, avand incuviintarea mamei printr-o procura. Aceasta a expirat in urma cu un an. Cei ... (vezi toată discuția)