avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... va rog sa nu ocoliti intrebarea mea
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va rog sa nu ocoliti intrebarea mea

buna ziua.am si eu niste probleme si as vrea sa imi dati niste sfaturi,raspunsuri.in urma cu 2 luni,in italia,am facut o plangere la politie unui cetatean italian,eu fiind cu el de 5 ani,necasatoriti,i-am facut plangerea pentru ca avea in casa 2pistoale si 37 cartuse nedeclarate,si ma ameninta mereu ca ma omoara pe mine si pe copii mei daca plec de la el.in urma acestui episod el ma emeninta ca vine in romania si ca imi omoara copii si pe mine.sincer imi este frica pentru copii mei si nu stiu ce sa fac.si o alta problema.tot cu acest cetatean in urma cu 4ani am facut o societate impreuna,dupa care am cumparat un teren si s-a construit casa in care locuiesc eu si cei 2 minori ai mei,el in urma cu un an si ceva mi-a semnat toate actele ca imi cedeaza mie partea lui din societate,ca nu vrea sa mai aiba treaba el cu asta.poate sa imi ia casa sau sa faca ceva in legatura cu asta.eu am toate actele in regula.va rog din suflet sa imi dati un raspuns.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 19:37, 11 Iulie 2010
pai practic el are drept de libera circulatie, in cadrul uniunii europene, dar dvs puteti sa obtineti un ordin judecatoresc de restrictie ( asta inseamna sa consultati un avocat in vederea unei actiuni in acest sens)pentru motivele aratate de dvs ( violent, amenintarea cu moartea) dar acestea trebuie si probate
dodosan a scris:

pai practic el are drept de libera circulatie, in cadrul uniunii europene, dar dvs puteti sa obtineti un ordin judecatoresc de restrictie ( asta inseamna sa consultati un avocat in vederea unei actiuni in acest sens)pentru motivele aratate de dvs ( violent, amenintarea cu moartea) dar acestea trebuie si probate

La ce-i poate folosi ordinul judecatoresc de restrictie? Sa i-l arate cand el va pune pistolul la tampla? Consider ca altele ar fi masurile pe care trebuie sa si le ia in cazul ca italianul respectiv este intradevar intentionat sa puna in aplicare amenintarile cu moartea.
Conform art 393 din codul penal italian ii puteti face plangere pentru amenintare – trebuie sa si dovediti sustinerile (eventuale inregistrari, martori… )

De asemenea, art 612 bis din codul penal italian incrimineaza (printre altele) amenintarea asupra persoanelor intre care exista relatii afective…

Ce veti obtine, insa, in urma plangerii depinde de anchetatori… Daca este urmarit penal pentru detinere ilegala de arme si munitie si se vor convinge ca amenintarea este serioasa (destul de dificil) ar putea adauga aceasta infractiune…
Judecatorul este acela care ar putea dipune vreo masura impotriva lui…

Ati scris:
si ma ameninta mereu ca ma omoara pe mine si pe copii mei daca plec de la el.in urma acestui episod el ma emeninta ca vine in romania si ca imi omoara copii si pe mine.

De cat timp ati plecat din casa lui?
Amenintarea cu moartea, banuiesc, mai este de actualitate… Aceasta inseamna ca va ameninta telefonic (si puteti inregistra), prin mail etc (si puteti salva mesajele)… sa aveti dovezi…
Apoi: de cat timp ameninta si cat de frecvent? - informatii necesare pentru ca anchetatorii italieni sa isi poata face o parere despre cat de serioase sunt aceste amenintari si sa hotarasca daca il vor trimite in judecata sau nu… Numai judecatorul ar putea dispune interdictia de a veni in RO… dar nici aceasta interdictie nu ar putea sa-l opreasca efectiv, chiar daca va fi dat “in consemn la frontiera”…

Cand ati facut reclamatia, in urma cu doua luni… erati in Italia? Erati deja despartiti sau apoi v-ati despartit? Ati reclamat la acel moment si amenintarile cu moartea?

Am senzatia ca problema lui - reala - este legata de imobile… Cine figureaza ca proprietar al terenului si al casei? Societatea comerciala?
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata vitreg andreea carmen andreea carmen buna seara ma numesc Carmen am 23 de ani, se de 8 ani de zile am un tata vitreg, in ultimul timp a inceput sa faca scandal sa o ameninte pe mama ca o omoara, ... (vezi toată discuția)
Divort in familie - amenintari cu moartea andrei002 andrei002 Buna ziua.Am o problema cu fostul/actualul cumnat.Sora mea este in divort cu respectiva persoana de aproximativ 8 luni de zile si pana in prezent nu s-a ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu pistolul ContSters129337 ContSters129337 Buna ziua, Prietena mea a fost batuta de sotul ei in prezenta copilului si amenintati amandoi cu pistolul (el detine permis de port arma). Pe ea a dat-o ... (vezi toată discuția)