avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare datorie intre parteneri de viata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare datorie intre parteneri de viata

Un cuplu au fost impreuna 5 ani jumatate. O perioada au locuit si impreuna.In ultimul an,ea i-a imprumutat lui, fara absolut nici o dovada,ci bazandu-se pe "increderea" dintre ei,anumite sume de bani. La momentul despartirii, el mai are sa ii inapoieze ei o parte considerabila din acesti bani,si, desi ar avea posibilitatea sa returneze aproximativ un sfert din datorie,refuza fara motive intemeiate sa o faca.
Avand in vedere ca nu exista nici o dovada a imprumuturilor,cum ar putea ea sa isi recupereze prejudiciul legal (avand in vedere ca pe cale amiabila s-a dovedit imposibil)?
Cel mai recent răspuns: amitza , utilizator 14:25, 11 Iulie 2010
pai in Romania, este adevarat numai ceea ce se dovedeste ca este adevarat, deci................

daca in realitate nu exista chiar nicio dovada, nici inscrisuri, nici martori, nu vad posibilitatea de a va recupera banii.

ati putea incerca sa mergeti la politie si sa faceti o plangere pentru inselaciune, aratand ca ati fost indusa in eroare de catre celalaltpentru a i da banii, si poate asa respectivul se va speria si va av restitui banii.

insa, pentru a fi clar inteleasa, fapta amintita nu reprezinta o infractiune de inselaciune in realitate, si , probabil , solutia va fi neinceperea urmaririi penale, intrucat fapta nu intruneste elementele constitutive ale infractiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut! Anonimous123 Anonimous123 Buna ziua. Acum aproximativ 2 ani am luat 10.000 euro cu titlu de imprumut de la cineva, din pacate nu am reusit sa restitui intreaga suma, drept urmare am ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract de imprumut lorefaur lorefaur Buna ziua, Imi puteti spune va rog, daca o societate poate face plangere penala impotriva unei persoane fizice pe care a imprumutat-o cu o suma de ... (vezi toată discuția)
Poate fi interpretata ca inselaciune? mariusilie mariusilie Cu ceva timp in urma am cumparat niste bunuri cu plata in rate, de la un magazin, contractul de imprumut fiind facut cu o IFN. Fara giranti, fara altceva. ... (vezi toată discuția)