avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cheltuieli cu combustibilul la auto preluata prin ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cheltuieli cu combustibilul la auto preluata prin comodat la P.F.A.

am facut un contract de comodat intre PFA si o persoana fizica dar nu prin notariat. ci intrte parti sub semnatura privata. deoarece legea nu prevede expres un contract de comodat notarial. va rog sa ma lamuriti daca pot scadea combustibilul consumat ,deoarece folosesc autoturismul in activitatea mea ,mentionez faptul ca contractul de comodat ma obliga sa-l folosesc numai in scopul activitatii PFA si ca trebuie sa platesc toate cheltuielie obligatorii pentru auto: asigurare obligatorie RCA ,verificare tehnica,etc. Toate aceste cheltuieli sint deductibile?
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 18:43, 11 Iulie 2010
nu puteti deduce combustibilul!
codu fiscal
ART. 48 (7) Nu sunt cheltuieli deductibile:
l1) în perioada 1 mai 2009—31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul șoferului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază și protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forței de muncă;

2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;

3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activității de instruire în cadrul şcolilor de șoferi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont combustibil pfa ady09 ady09 in calitate de persoana fizica autorizata, cu prestare la sediul clientului,in caz de contract de comodat pentru autoturism se poate deconta combustibilul ... (vezi toată discuția)
Deduceri pfa gicapas gicapas cum se deduce combustibilul la autovehicol si pe ce documente la un pfa? (vezi toată discuția)
Un pfa.poate deduce 2 masini? Jimmy74 Jimmy74 Buna ziua,am un Opel dar si o Dacie papuc cu care mi-as putea face treaba,crede-ti ca ar fii vreo problema daca as comoda amele masini,le-as putea deduce ... (vezi toată discuția)