avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama este casatorita dar are un copil cu alt barbat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama este casatorita dar are un copil cu alt barbat

Am multa nevoie de un sfat in urmatoarea problema:
O prietena este castorita, dar nu mai sta cu sotul de vreo 5 ani. Are impreuna cu acesta o fetita care a ramas la el, o viziteaza din cand in cand de comun acord, nu au existat niciodata neintelegeri privind custodia copilului, partaj sau alte cele. Doar ca le-a bagat un avocat in cap ca un divort (amiabil) ii costa cateva zeci de milioane si, cum nu dispun de banii astia, nu au inaintat pana acum divortul.
De vreo doi ani, prietena mea traieste in concubinaj cu un alt barbat iar acum o saptamana a devenit mama. Copilul este al concubinului.
In prezent, nu pot scoate certificatul de nastere, iar fara certificatul de nastere nu pot beneficia de nici un drept, nu pot boteza copilul, etc....
O avocata i-a invatat ca sotul prietenei sa renege copilul, copilul sa fie trecut doar pe numele mamei si apoi tatal natural sa-si recunoasca copilul prin niste proceduri destul de complicate. Dar prietena poarta inca numele sotului, asa ca nici ea nu va putea recunoaste copilul decat dupa divort..... Ori tot avocata le-a spus ca mai devreme de 6 luni nu pot avea vreo sansa de divort. (Avocata are toate actele de aproape 1 an si pana acum nu "i-a putut divorta").
Cum ar trebui sa procedeze oamenii pentru a reusi sa scoata cat mai repede certificatul de nastere al copilului?
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
Lulica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 12:31, 12 Iulie 2010
Multumesc mult pentru raspunsurile dv.
Procesul de tagada a paternitatii cam cat dureaza si ce costuri implica (aproximativ...)?
Mama poate trece copilul pe numele ei chiar daca (inca) poarta numele sotului?
Mii de multumiri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate someone someone Buna! Am si eu o problema. Un prieten are un copil cu o tanara, ce nu era inca divortata in momentul conceptiei. Copilul s-a nascut pe parcursul procesului de ... (vezi toată discuția)
Schimbare certificat copil - etapele pt o actiune judecatoreasca larissalore larissalore Buna ziua Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dvs in urmatoarea problema: O doamna casatorita a conceput un copil cu amantul, si in momentul in care a ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil in afara casatoriei nebv nebv Buna ziua, doresc sa va pun o intrebare pentru un prieten. Prietena lui (romanca ca si el) cu care locuieste de 2 ani (in Germania), a fost casatorita ... (vezi toată discuția)