avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... permis anulat?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

permis anulat?

dupa un dosar penal cu solutie finala 3 luni cu executare (alcool la volan 1 %o ) permisul se anulaza?
daca da, in cat timp se poate face reabilitarea?
Cel mai recent răspuns: mariana pop , utilizator 07:34, 13 Iulie 2010
Da, se anuleaza.
Puteti da examen dupa 6 luni, termen calculat de la terminarea executarii.

Reabilitarea are loc de drept, daca in termen de 3 ani condamnatul nu a mai savarsit nici o infractiune.
multumesc:(
ce se considera terminarea executarii?
exact termenul stabilit de judecator ? 3 luni? :(
dar daca pt buna purtare executa doar 1/2 din pedeapsa?
de cand se calculeaza cele 6 luni? :( ???
sentinta, respectiv motivarea, tre sa contina vreo referire la acest aspect?
sau exista o lege clara care prevede acest termen
multumesc pt ajutor!!!!
Legea este OUG 195/2002 actualizata ( privind circulatia pe drumurile publice):

Art. 116. - (1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una dintre situatiile urmatoare:
a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;

Conform Codului penal, art. 59, puteti fi eliberat conditionat, daca executati 2/3 din pedeapsa, daca munciti in penitenciar puteti fi eliberat si mai repede, dar nu mai repede de 1 luna si jumatate ( 1/2 din pedeapsa).
Pedeapsa se considera executata daca, in intervalul de timp de la liberare si pana la implinirea duratei pedepsei, cel condamnat nu a savarsit din nou o infractiune.

Deci, daca sunteti liberat conditionat sau nu, la implinirea celor 3 luni incepe sa se calculeze termenul in care puteti da examen auto.

Alte discuții în legătură

Cand pot da pentru permis daca am ispasit o pedeapsa cu executare pt. infractiuni la regimul circulatiei enache_nicolae enache_nicolae buna ziua,ma numesc Enache Nicolae,sunt din iasi si in anul 2011 am fost surprins de catre un echipaj de politie rutiera conducand un autoturism fara a poseda ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost anulat permisul de conducere..cand ma pot prezenta la examen? catalinolaru catalinolaru in martie 2010 am fost condamnat definitiv la 3 ani inchisoare cu executare pentru art.178.(ucidere din culpa)..in urma acestei hotarari clar mi s-a anulat si ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto iobava iobava in 2008, 15 octombrie, am fost depistat cu alcoolemie drept pentru care am fost condamnat la 1 an si 4 luni cu executare, definitiv, in aprilie 2013. In luna ... (vezi toată discuția)