avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis auto

in 2008, 15 octombrie, am fost depistat cu alcoolemie drept pentru care am fost condamnat la 1 an si 4 luni cu executare, definitiv, in aprilie 2013.
In luna mai 2009 am ramas definitiv in alta cauza pentru care am primit 5 ani. Am fost liberat conditionat in octombrie 2011. In acest moment, in urma definitivei de 1 an si 4 luni pentru alcoolemie, mi-a fost anulat vechiul permis. Precizez ca pedepsele au fost contopite, mentinandu-se si masura liberarii conditionate din octombrie 2011. Inaltii functionari de la rutiera sustin ca nu pot redobandi un nou permis decat in februarie 2014. Eu cred ca nu e bine avand in vedere ca am executat de 2 ori mai mult decat un an si patru luni. Ma lamuriti, va rog ?

Cel mai recent răspuns: iobava , utilizator 17:54, 29 Iulie 2013
Art.116. – (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare: a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă; -

ART. 61
Efectele liberării condiţionate
Pedeapsa se consideră executată dacă în intervalul de timp de la liberare şi până la împlinirea duratei pedepsei, cel condamnat nu a săvârşit din nou o infracţiune. Dacă în acelaşi interval cel liberat a comis din nou o infracţiune, instanţa, ţinând seama de gravitatea acesteia, poate dispune fie menţinerea liberării condiţionate, fie revocarea.


În acest din urmă caz, pedeapsa stabilită pentru infracţiunea săvârşită ulterior şi restul de pedeapsă ce a mai rămas de executat din pedeapsa anterioară se contopesc, putându-se aplica un spor până la 5 ani.
Revocarea este obligatorie în cazul când fapta săvârşită este o infracţiune contra siguranţei statului, o infracţiune contra păcii şi omenirii, o infracţiune de omor, o infracţiune săvârşită cu intenţie care a avut ca urmare moartea unei persoane sau o infracţiune prin care s-au produs consecinţe deosebit de grave.
Corect. Dar pentru alcoolemie condamnarea este de 1 an si 4 luni. Inca nu le-am executat?
Eu cred ca trebuie sa asteptati 6 luni de la executarea pedepsei privative de libertate (deci cand trebuia sa va liberati nu cand ati fost liberat conditionat). Probabil asta spun si politistii.
Termenul de 6 luni curge de la data executarii efective a pedepsei, prin implinirea termenului de executare a pedepsei.
Da. Dar pentru infractiuni rutiere pedeapsa este de 1 an si 4 luni. Aici sunt nelamurit...

Alte discuții în legătură

Redobandire permis conducere anulat,calcul termen! remus11 remus11 Buna seara,speta este urmatoarea: Y este condamnat pentru infractiuni la legea circulatiel la o pedeapsa de 1 an cu executare+o pedeapsa de 3 ani cu executare ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost anulat permisul de conducere..cand ma pot prezenta la examen? catalinolaru catalinolaru in martie 2010 am fost condamnat definitiv la 3 ani inchisoare cu executare pentru art.178.(ucidere din culpa)..in urma acestei hotarari clar mi s-a anulat si ... (vezi toată discuția)
Cind se considera o pedeapsa executata ovidiupirvu ovidiupirvu am avut condamnare 1 an din care am executat 7 luni. pedeapsa se considera executata cind am fost eliberat dupa cele7 luni sau cind se face anul complect (vezi toată discuția)