avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contract uzufruct
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contract uzufruct

Buna ziua, urmeaza sa divortez.Casa in care locuim este jumatate mostenita de sot de la tatal lui.Cealalta jumatate este cumparata de noi dupa casatorie de la mama lui.Casa era la "rosu" cand am cumparat-o si am renovat-o noi ulterior.Avem 2 copii minori (3ani si respectiv 4 luni), sotul si-a gasit pe altcineva si dupa ce am nascut mi-a comunicat ca vrea sa divortam.S-a hotarat sa-mi lase mie ambii copii si sa locuiesc in continuare in casa, insa doreste sa-i las lui si partea mea care-mi revine legal din propietate, ceea ce nu sunt de acord.M-am gandit sa fac un contract de uzufruct insa in acest caz el vrea sa aiba dreptul sa locuiasca in casa cand doreste, iar eu in cazul care i-mi gasesc un partener sa nu-l aduc acasa.E destul de complicat avand in vedere ca incearca sa ma intimideze spunandu-mi ca daca gresesc cu ceva schimba foia....si un copil il v-a lua el si unul eu, si bineanteles v-oi parasi domiciliul (stie de asemenea ca nu am unde sa ma duc).
Sunt intr-o mare incurcatura!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:51, 13 Iulie 2010
este un nonsens in ce afirma sotul dvs:nu poate fi si proprietar si uzufructuar in acelasi timp!
legal, aveti un sfert din proprietate si jumatate din valoarea imbunatatirilor aduse. nu aveti de ce sa-i dati si partea dvs, ca apoi sa va dea afara cu tot cu copii.
daca vrea sa faca partaj, nu are decat. partajul il poate face oricand dupa divort, nu se prescrie. asa ca va poate lasa sa stati in casa, pana se hotaraste sa faca partaj.
copiii nu se pot lua asa usor, dupa cum vrea dansul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct mateimaria mateimaria Doresc si eu un raspuns.mentionez ca sunt casatorita de 16 ani si am 2 copii minori.am mostenit un apartament de la tatal meu iar mama mi a dat partea ei si ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sunt recăsătorită și soțul are 2 copii majori ... Druga mihaela Druga mihaela Buna seara, sunt recăsătorită și soțul are 2 copii majori și un ap dobandit cu fosta. Au hotărât să lase ap unuia dintre copii dar actele sunt inca pe ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager pe jumatate de apartament matildgergely matildgergely Buna ziua, La partajul de dupa divort am obtinut cite 1/2 din apartamentul cumparat impreuna cu sotul meu.Dupa partaj sotul meu a donat partea lui celor doi ... (vezi toată discuția)