avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Agentie imobiliara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Agentie imobiliara

Doresc sa-mi deschid o agentie imobiliara iar acum sunt in stadiul infiintarii firmei. As dori sa stiu daca, in calitate de administrator, trebuie sa fac un curs de agent imobiliar. Eu am pus aceasta intrebare la Registrul Comertului dar mi s-a raspuns ca in acest domeniu nu exista legi clare. Astept raspuns de la cei care au deja o agentie imobiliara sau cei care lucreaza in domeniu.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 14:10, 2 Septembrie 2007
pt moment exista UNAI (uniunea nationala a agentilor imobiliari) care a fost agreata de un guvern anterior taricelului. dar fara fundament legislativ expres. actualmente , in "pachetelele" de legi care trebuiesc promulgate in sensul alinierii legislatiei Republicii Socialiste Romania la cea a Romaniei europene, se preconizeaza si elucidarea statutului "agentului imobiliar 007".care este si mai dureaza nitzel.pana atunci, nimeni nu recunoaste nimic, fiind ceatza.inserati in domeniul de activitate indicii CAEN ref la tranzactii imo, culegere cghirii si etc si sunteti la adapost.cand vine legislatia incidenta, va spune ea ce mai trebuie.pana atunci,...traim bine:P
Buna ziua,
Daca nu aveti nici o idee despre acest lucru, parerea mea e ca mai bine nu constituti agentia imobiliara.
Dar e doar parerea mea.
Astept opinia dvs peste 6 luni.
Cu stima,
Agent oo7
In momentul de fata nu exista obligativitatea unui asemenea curs. Totusi, la nivel european se pune in discutie o directiva care sa reglementeze unitar opereatiunile societatilor de intermedieri imobiliare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri privind stabilirea domeniului/obiectului de activitate ContSters52778 ContSters52778 Bun gasit! Am pornit demersul infiintarii unui SRL si am nevoie de cateva indicatii privind stabilirea obiectului de activitate al firmei. 1. Care este ... (vezi toată discuția)
Comisioane agentii imobiliare fil1ram fil1ram Am scos un apartament la vanzare cu anunt in ziar. M-au contactat o agentie , telefonic,si mi-au spus ca mi-au gasit un cumparator. Nu mi-au precizat in ce ... (vezi toată discuția)
Conditionarea vanzarii unui apartament de plata comisionului la agentie alpet alpet As vrea sa stiu care este parerea unui jurist despre urmatoarea situatie: Am gasit un apartament oferit spre vanzare de catre o agentie, pe un site de ... (vezi toată discuția)