Buna ziua,
In data de 29.04.2010 am inaintat catre tribunalul galati o cerere de chemare in judecata a serviciului de inmatriculari auto din galati pentru scutirea de la plata taxei de prima inmatriculare. S-a stabilit termen pe data de 09.07.2010. Eu nu am putut fi prezent(deci nu pot reproduce exact ce s-a discutat in sala de judecata) insa avocatul angajat de mine s-a prezentat si mi-a comunicat faptul ca doamna judecatoare a sugerat tuturor celor care aveau aceasi actiune sa-si schimbe actiunea din scutire de taxa in restituire altfel la termenul din data de 16.09.2010 v-a respinge cererea. Se pare ca avocatul meu s-a angajat sa faca acest lucru pe siteul oficil al judecatoriei galati aparand acest lucru"amanat pentru ca reclamantul sa depuna la dosar in scris cererea de schimbare a actiunii"...ceea ce pt mine e imposibil...nu pot plati o taxa de 1700euro pt o masina din anul 1994 pe care am dat 1000euro si care corespunde circulatiei pe drumurile publice atat in germania in momentul cumpararii cat si in romania la momentul la care am facut RAR-ul. Intrebarea este daca intradevar se resping aceste actiuni? Si eventual ce sa-i recomand avocatului meu care mi se pare extrem de moale si delasator si la mana judecatorilor fara ca el sa-si sustina cazul sa incerce sa obtina ceea ce vreau eu. El mi-a spus din prima iti respinge dosarul daca nu-ti platesti taxa....ceea ce mi se pare inadmisibil ca avocat sa o dai clientului tau asa ...partea proasta este ca avocatul imi este si prieten. Daca m-ati putea sfatui cumva v-as fi foarte recunoscator. multumesc anticipat!
Scutirea de la aceasta taxa este aplicabila pt. anumite situatii expres prev. de lege in care dv. nu va incadrati, respectiv .pt masinile care sunt echipate special pentru persoanele cu handicap, precum si autovehiculele inmatriculate temporar in Romania, pe o perioada de timp egala cu valabilitatea cartii verzi si pt. cele pentru care accizele au fost platite in cursul anului 2006, dar care nu au fost inca inmatriculate.
Dv. treb. sa introduceti o actiune in restituirea taxei, dar aceasta doar dupa ce o veti plati, evident. Este mai mult decat normal ca avocatul, care va este si prieten sa fie sincer cu dv. si sa va spuna de la inceput ca nu veti avea castig de cauza.
Aveti perfecta dreptate insa astfel de procese la galati au avut loc si s-au castigat. si in momentul in care am introdus actiunea si el mi-a spus ca se va castiga. Insa pana la data la care a avut loc primul termen mi-a spus ca au inceput sa nu se mai admita aceste cereri. Cunosc acele situatii expres prev de lege insa banuiesc ca temeiul acestei cereri sta in alte articole...banuiesc ca ceva legat de dreptul comunitar....cedo..posibil sa vorbesc prostii...ceva de genul ca nu ar trebui sa platesti taxa de prima inmatriculare o data ce primul propietar al masinii a platit in ue o prima taxa de inmatriculare in momentul in care a cumparat masina. sunt niste articole din dreptul comunitar care se bat cap in cap cu legile noastre si cred ca acolo trebuie insistat...in nici un caz nu m-am gandit la acea lege in care sunt enumerate explicit personele care pot fi scutite de taxa.
Instanta nu are dreptul sa se antepronunte si nu cred ca ati retinut exact ce v-a zis av. sau av a gresit actiunea.
Daca av. la inceput v-a zis ca o sa castigati ,iar apoi si-a schimbat pozitia s-ar putea sa nu fi cunoascut tipul acesta de actiune si textele legale in vigoare. Nu exista ca instanta nu mai admite aceste cereri,nu admite ptr ca din februarie s-a schimbat temeiul de drept, dar acest lucru se stia de anul trecut cand s-a anuntat modificarea la OUG 50.
Poate trebuie sa cereti parerea unui av care se pricepe la astfel de actiuni, care sa studieze dosarul d-voastra pana la termenul de judecata si sa va spuna ce trebuie sa faceti.
deci in situatia de fata dat fiind faptul ca masina a fost achizitionata din germania la data de 16.09.2009, actiunea s-a depus la tribunal in data de 29.04.2010. s-a dat in judecata prefectura municipiului galati serviciul inmatriculari auto. am avut termnt pe data de 09.06.2010 si v-am spus deja cam care a fost modul de desfasurare. credeti ca am vreo sansa de izbanda ? se mai poate face ceva? sa contactez un alt avocat ...un sfat va rog si eventul o oferta de servicii pt aceasta speta. multumesc.
Taxa auto
ionuttiron
vreau sa cumpar un renault laguna din 2001 si doresc sa-l inmatriculez fara sa platesc taxa auto ce trebuie sa fac . recomandati-mi un avocat (vezi toată discuția)