avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... desfasurare proces recuperarea taxei de prima ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

desfasurare proces recuperarea taxei de prima inmatriculare

Buna ziua,
In data de 29.04.2010 am inaintat catre tribunalul galati o cerere de chemare in judecata a serviciului de inmatriculari auto din galati pentru scutirea de la plata taxei de prima inmatriculare. S-a stabilit termen pe data de 09.07.2010. Eu nu am putut fi prezent(deci nu pot reproduce exact ce s-a discutat in sala de judecata) insa avocatul angajat de mine s-a prezentat si mi-a comunicat faptul ca doamna judecatoare a sugerat tuturor celor care aveau aceasi actiune sa-si schimbe actiunea din scutire de taxa in restituire altfel la termenul din data de 16.09.2010 v-a respinge cererea. Se pare ca avocatul meu s-a angajat sa faca acest lucru pe siteul oficil al judecatoriei galati aparand acest lucru"amanat pentru ca reclamantul sa depuna la dosar in scris cererea de schimbare a actiunii"...ceea ce pt mine e imposibil...nu pot plati o taxa de 1700euro pt o masina din anul 1994 pe care am dat 1000euro si care corespunde circulatiei pe drumurile publice atat in germania in momentul cumpararii cat si in romania la momentul la care am facut RAR-ul. Intrebarea este daca intradevar se resping aceste actiuni? Si eventual ce sa-i recomand avocatului meu care mi se pare extrem de moale si delasator si la mana judecatorilor fara ca el sa-si sustina cazul sa incerce sa obtina ceea ce vreau eu. El mi-a spus din prima iti respinge dosarul daca nu-ti platesti taxa....ceea ce mi se pare inadmisibil ca avocat sa o dai clientului tau asa ...partea proasta este ca avocatul imi este si prieten. Daca m-ati putea sfatui cumva v-as fi foarte recunoscator. multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cezar augustin Dinu , Avocat 14:02, 13 Septembrie 2011
intr-un final luna trecuta dupa ceva emotii am reusit sa castig procesul cu serviciul inmatriculari si am inmatriculat masina fara plata taxei auto! deci se poate! cu putin noroc si cu perseverenta!
S-ar putea ca av sa nu fi formulat actiunea initiala bine si i-a pus in vedere instanta sa si-o precizeze.Felicitari,ati avut si noroc!
intrebarea este..iar in recurs, a ramas la fel??? :-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacarea in instanta a taxei de prima inmatriculare (taxa de poluare) N. Robert N. Robert Buna ziua, Astazi citeam un articol pe monitorul de suceava cum ca , un domn a reusit sa`si inmatriculeze un automobil adus din Germania fara a plati ... (vezi toată discuția)
Pot obtine numere rosii? daniel_gl_84 daniel_gl_84 Buna ziua, intrebarea mea este referitoare la numerele provizorii , si anume: pot obtine inca un set sau poate mai multe (cat timp tine procesul)de numere ... (vezi toată discuția)
Taxa auto ionuttiron ionuttiron vreau sa cumpar un renault laguna din 2001 si doresc sa-l inmatriculez fara sa platesc taxa auto ce trebuie sa fac . recomandati-mi un avocat (vezi toată discuția)