avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tranzactie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tranzactie

la primul termen de divort am facut o tranzactie ce consta in partajarea bunurilor dupa cum urmeaza ;imobil 50%-50%iar bunuri mobile impartite echitabil.Redactarea tranzactiei s-a facut de catre avocata reclamantei la solicitarea paratului (subsemnatul).Se pot schimba datele problemei avand in vedere ca instanta a suspendat actiunea pana la solutionarea divortului?Nu s-a efectuat ancheta sociala si nici audierea martorului.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:17, 14 Iulie 2010
adica?
ce sa se schimbe?
doriti ca aceea tranzactie sa aibe alt continut?
ma refeream la hotararea instantei , este un minor la mijloc .
bunurile sotilor nu se pot partaja in timpul casatoriei.
casatoria dvs nu este desfacuta.
multumesc!
de ce nu s-ri fi inceput ambele cereri: divort si partaj intr-o singura cerere??
Intr-adevar, regula generala, care vi se aplica si dvs., e cea de desfacere a casatoriei si mai apoi, partajarea bunurilor.
Se poate discuta, dupa divort, acea cerere de partaj, si daca dvs. nu va place ceva, puteti renegocia cu sotul si avocatul acestuia, pentru a obtine mai mult din bunurile supuse partajarii, motivand existenta copilului ( se sa schimbati tranzactia). Insa, e bine sa stiti ca in ceea ce priveste averea obtinuta in timpul casatoriei, aceasta se imparte in functie de contributia fiecarui sot ( daca partile nu se inteleg) si nu are importanta cati minori sunt si cui ramin, intrucat acest tip de probleme se rezolva in cadrul procesului de divort si parintele caruia nu-i sunt incredintati copiii, are obligatia de a plati pensie de intretinere pentru ei. Nu poate ramine toata averea obtinuta doar unyuia dintre soti, daca partile nu sunt de acord, sub motiv ca au ramas copiii si celalalt sot trebuie sa plece, ca un apostol, doar cu hainele de pe el.....:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire copii nelegitimi SVD SVD Ce drepturi de mostenire au copiii nelegitimi (dinafara casatoriei, dar recunoscuti), avind in vedere ca partajul bunurilor comune dintre mine si sotul meu ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj Miralu Miralu Buna seara! Ma poate lamuri cineva intr-o problema? La partaj, impartirea bunurilor se face si in functie de hotararea de divort? Cu alte cuvinte, un divort ... (vezi toată discuția)
Divort belvedere belvedere As vrea sa va intreb intrun divort cu minori locuinta si bunurile se impart in jumatate? (vezi toată discuția)