avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... firmele de recuperatori .....
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

firmele de recuperatori .....

Buna seara,

am si eu o intrebare .... ce sunt firmele de recuperatori debite ??? .... De exemplu , ca orice persoana din Romania noastra mare, te afli intr-un impas financiar si faci un imprumut in banca (excludem cele la care se garanteaza cu imobilul deja achizitionat sau pe care il vei achizitiona !). Si dupa un timp nu mai reusesti sa iti platesti ratele (iarasi excludem pe cei care nu vor sa le mai plateasca desi au in continuare posibilitatea financiara!). Si intr-o "buna zi" te trezesti in cutia postala cu o instiintare de la banca, cum ca af fi cazul ca suma pe care ai imprumutat-o de la dumnealor sa o achiti in 48 de ore .... (suma pentru care la momentul in care s-a facut imprumutul ei au considerat ca nu e nevoie sa garantezi cu proprietatile tale, si ca o poti achita in 5 sau 10 ani !). Desigur nu ai cum si te "trezesti" ca iti apare la usa un astfel de "domn" :innocent: de la firma de recuperare si incepe sa-ti faca un inventar ... :Ai casa proprietate ? Ok, o luam. Ce mai ai ? Ai masina ? Foarte bine, o luam si pe asta . Calculator ai ? Nu ? Cum nu ai ? Toata lumea are, sa-ti iei , ca il luam si pe ala (curios ca nimeni nu vrea sa-ti ia soacra sau sa-ti plateasca chiria la apartament si sa-ti creasca copilul pe care il ai, in timp ce tu le poti plati lor linistit ratele)... etc, etc, etc ..... Dupa ce lege lucreaza acesti domni ??? Acesta dupa parerea mea este un jaf ! Daca banca a considerat ca pentru suma pe care mi-o imprumuta nu are nevoie de garantie imobiliara, cine ii da dreptul "domnului de la recuperari" sa-mi ia proprietatile ??? Cine sunt de fapt? Ce sa inteleg, ca vechile clanuri de camatari din anii 90 ' - 99' isi "practica " acum vechea meserie oficial ? (caci dupa atitudine, cam astia ar fi) ! Deci eu inchei un contract cu banca si ajung sa ma cert cu camatarii care acum au firme? Daca pentru "rai platnici" exista legi, legea nu e pentru toata populatia Romaniei ? Au acesti "domni" anumite drepturi de care noi ceilalti nu beneficiem ? Ce drepturi au ei asupra noastra ? Unde ar trebui sa citim si sa ne informam despre ce au voie si ce nu au voie sa faca? Daca in urma amenintarilor repetate faci un infarct si iti ramane copilul orfan, raspunde penal firma respectiva ? Iti creste "domnul recuperator" copilul ? Sau daca ramai paralizat, in pat (depinde daca o sa mai ai in care .... :hm: ) vine acest stimat domn si te ingrijeste ??? Ii rog pe domnii(doamnele) avocati/consilieri juridici sa ne spuna si noua celor care nu cunoastem legea asa de bine ca dumnealor unde ne putem informa detaliat despre acest subiect, sa ne cunoastem si DREPTURILE nu numai OBLIGATIILE . Printre utilizatori am observat ca sunt si ... recuperatori. Nu ar strica sa ne lamureasca si dumnealor , daca tot sunt de meserie ... Imi cer mii de scuze , dar nu doresc sa jignesc pe nimeni si nu ar trebui sa se simta nimeni ofensat, dar mi se pare normal sa stiu ... cine imi va bate la usa. Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: XLNC , utilizator 10:21, 14 Iulie 2010
Banca trebuie sa va actioneze in instanta pentru recuperarea debitelor existente si, in urma hotararii judecatoresti, urmeaza sa achitati acele debite prin vanzarea bunurilor, daca acesta este cazul. Este ilegal sa vi se ia bunurile pentru recuperarea datoriilor, fara un suport legal.
Nu ar trebui ca persoana in cauza sa fie instiintata de o astfel de hotarare judecatoreasca?
A devenit o arta pentru acesti recuperatori de a apela la fel de fel de tertipuri murdare!Mai nou hartuiesc persoanele care n-au nici o treaba cu familia(vecini,consateni,colegi de serviciu)astfel incat iti murdaresc imaginea in cel mai groaznic fel pentru o persoana care cu intentii bune dar obligat de imprejurarile actuale nu se mai poate tine de acel contract dupa mai bine de 5 ani platit la zi.........
mihaelafica a scris:

Cine sunt de fapt? Ce sa inteleg, ca vechile clanuri de camatari din anii 90 ' - 99' isi "practica " acum vechea meserie oficial ? (caci dupa atitudine, cam astia ar fi) ! Deci eu inchei un contract cu banca si ajung sa ma cert cu camatarii care acum au firme? Daca pentru "rai platnici" exista legi, legea nu e pentru toata populatia Romaniei ? Au acesti "domni" anumite drepturi de care noi ceilalti nu beneficiem ? Ce drepturi au ei asupra noastra ?


O figură publică spunea într-o emisiune a sa că preferă cămătarii băncilor pentru că cei dintâi sunt mai oneşti. DA, e greu de crezut dar are şi noimă. Asta pentru că virgulă cămătarii îţi spun de LA ÎNCEPUT repercusiunile neplăţii datoriei pe când băncile au sute de rânduri în subsolul paginilor scrise cu litere minuscule pe care le poreclesc clauze şi care nu sunt citite de creditat. Mare dreptate avea acest uneori hulit om!
Nu vă lăsaţi intimidată!
Nici poliţia ştiu că nu are voie să vă intre în casă fără mandat judecătoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare dude dude Buna ziua, Sora mea se confrunta cu o problema referitoare la banci si la recuperare. A facut un imprumut in 2008, cu ipoteca pe un teren. Acesta a fost ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale.executare silita sau nu? ContSters124416 ContSters124416 Buna ziua, spuneti-mi si mie va rog,ce sa mai inteleg legat de...un credit de nevoi personale,fara giranti,fara ipoteca....angajatul bancii imi spune ca nu ... (vezi toată discuția)
...recuperatori.... eukyra eukyra Buna ziua, ...as dori sa stiu,daca acesti\"recuperatori\",au dreptul sa vina, sa-ti bata la usa?Legea le da acest drept?Pana unde pot merge aceste firme de ... (vezi toată discuția)