avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... registru operatori intracomunitari
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

registru operatori intracomunitari

Buna ziua,la o societate comerciala la care actionar este o alta societate comerciala cum se procedeaza cu cazierul judiar,se scoate numai pentru persoana juridica actionara sau si pentru actionarii persoane fizice care au calitatea de asociati la societatea fondatoare
Va multumesc
Vor fi depuse caziere judiciare pentru toti asociatii, persoane fizice sau juridice, inclusiv administrator/i. Pentru un srl, asociat in alt SRL se depune tot la IPJ.
Cererea pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar persoanelor juridice, care solicită emiterea documentului în vederea înregistrării în Registrul operatorilor intracomunitari, se va depune la unitatea de poliţie pe raza căreia îşi are sediul social, sucursala, filiala sau punctul de lucru persoana juridică.
În situaţia în care persoana juridică străină nu are sediul social, sucursala, filiala sau punctul de lucru pe teritoriul României, cererea se va depune prin reprezentant legal, care trebuie să-şi dovedească calitatea, la unitatea de poliţie pe raza căreia domiciliază reprezentantul legal, urmând ca verificarea să fie efectuată de Direcţia Cazier Judiciar Statistică şi Evidenţe Operative.
Cererea pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar persoanelor juridice va fi însoţită de următoarele documente:
- dovada că deponentul este reprezentantul legal al persoanei juridice solicitante (Anexa 38 din HG 345/2010);
-Model de împuternicire emisă de persoana juridică pentru delegarea unei persoane fizice, în vederea depunerii cererii şi ridicării certificatului de cazier judiciar privind persoana juridică
*împuternicirea va fi depusă, în original, de către delegat, la momentul formulării cererii
- copie de pe actul de identitate al reprezentantului legal;
- copie certificat constatator (în cazul asociaţilor străini nerezidenţi copia actului constitutiv al persoanei juridice române care solicită emiterea documentului în vederea înregistrării în Registrul operatorilor intracomunitari, din care să rezulte calitatea de asociat a solicitantului);
- chitanţa de achitare a taxei în cuantum de 10 lei;
- timbru fiscal în valoare de 2 lei.
Aceste informatii le gasiti pe site-ul politiei romane din judetul unde este sediul societatii.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2010
Cabinet Avocat Serghie Daniela Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model imputernicire si solicitare caziere judiciare ANTONG ANTONG Buna seara, Societatea la care lucrez (o sa-i spun societatea A) are capital privat strain in procent de 100%. In statul societatii comerciale romane A ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar SZASZ OLGA SZASZ OLGA de unde se obtine cazierul judiciar pentru administratori cu domiciliul in norvegia(pentru inregistrarea in Registrul Operatorilor Intracomunitari) ? (vezi toată discuția)
Cazier judiciar - registrul operatorilor intracomunitari Irina03 Irina03 Buna ziua, am urmatoarea situatie.... Asociatul unic al firmei din RO, este persoana juricica straina (am obtinut cazierul judiciar)... iar administratorul ... (vezi toată discuția)