avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua

eu si cu sotul meu locuim intr-un ap cu 2 cam din oltenita jud calarasi asdori si eu niste sfaturi noi stam impreuna cu o matusa sotul a decedat in urma cu 8 ani ei impreuna nu au avut copii dar sotul a avut un copil din prima casatorie acest ap a fost dobandit in timpul casatoriei noi am facut imbunatatiri am iinmormantat pe tatal acestui bayat dar el nu a venit nici in timpul vietii sale nici la iimormantare tatalui sau sa deschis succesiunea anul acesta la notariat nu ne-am inteles si ne-a trimis in instanta noua matusa ne-a facut testement pe partea ei de 58 as dori sa stiu daca el poate sa revoce acest testament nu ne intelrgem deloc cu el ne ameninta ca ne aduce chiriasi a zis ca isi bate joc de noi cat vrea el as dori si eu ce este de facut in acest sens
Cel mai recent răspuns: carmela_aurelia , utilizator 12:03, 15 Iulie 2010
da se poate dere revocarea testamentului.
Din exprimarea dvs nu prea se inteleg multe. Mai trebuia sa folositi si semnele de punctuatie...
Sa intelegem ca apartamentul despre care vorbiti a fost dobandit in timpul casatoriei matusii dvs? In aceste conditii, jumatate ii revine matusii , iar cealalata jumatate se va imparti: 1/4 ii revien matusii, in calitate de sotie supravietuitoare, iar 3/4 copilului din alta casatorie. Astfel, matusa va deveni proprietara a 5/8 din apartament si copilul a cotei de 3/8.
Matusa poate sa va faca testament pe cota sa de 5/8 ...iar copilul nu poate revoca acest testament.
In instanta, dvs faceti cerere de intervenient in nume propriu si demonstrati inbunatatirile aduse apartamentului dupa decesul sotului matusii.
imi pare rau ca nu prea ma descurc sa scriu corct si sa folosesc semnele de punctuatie deoarece eu de abia de acum incep si eu sa folosesc cal si va multumesc pentru raspunsul dat m-am mai linstit acum astept deoarece fiul matusii a spus ca ne va da in judecata sa vedem ce va hotar instanta si ce trebuie sa ii dam catre doamna avocat rozi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea sa stiu daca testamentul care il am mai este valabil mihaela_hody mihaela_hody Matusa mea mi-a facut un testament inainte ca ea sa aibe un copil . intre timp a avut un copil , un baiat Sotul ei a decedat acum 8 ani. In urma cu 3ani a ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire ghita1958 ghita1958 am fost casatorit cu o femeie cu patru copii,doamna a decedat,eu m-am recasatorit,si as vrea sa stiu cat imi revine mie ca sa ii fac testament pe numele ... (vezi toată discuția)
Testament monalisa2174 monalisa2174 Buna ziua! As dori sa ma lamuriti intr-o problema. Matusa mea are un testament facut de catre sotul care a decedat pentru un imobil din afara casatoriei. Fiul ... (vezi toată discuția)