avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CUM TREBUIE FORMULATA CEREREA CATRE PRIMAR?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CUM TREBUIE FORMULATA CEREREA CATRE PRIMAR?

Vreau sa depun o cerere la primarie ,prin care sa solicit eliberarea actelor asupra unui teren, pe care l-a mostenit tatal meu, de la fratele sau,cu precizarea ca si tatal meu a murit.
Nu stiu cum trebuie sa formulez, mai bine zis, ce acte sa solicit?cum se numesc?titlu de propietate, certificat de mostenitor.....chiar nu stiu!Ma puteti ajuta va rog?!
MULTUMESC MULT
Cel mai recent răspuns: Gabriela Negrut , Consultant resurse umane 18:30, 15 August 2007
Doar acest teren l a lasat tatal sau mai exista si alte bunuri?
Din pacate, nu pot sa imi amintesc ce act am vazut, intrucat persoana respectiva nu m-a lasat sa il citesc tot,mi l-a luat foarte repede.Di cate stiu eu, nu s-a deschis succesiune.Tatal meu a avut mai multe propietati, dar singur act pe care, eu il detin este un certificat de mostenitor asupra apartamentului din Bucuresti al tatalui meu.In care scrie ca acesta se imparte intre mine si mama mea.Scrie si ca mostenitorii au acceptat succesiunea in mod tacit, dar nu stiu ce inseamna asta.
Daca s- a dezbatut succesiunea pt apartament, inseamna ca s-a dezbatut si pentru restul propietatilor?
Intre timp eu am fost la primarie sa depun o cerere pt eliberarea actelor, dar nu au vrut sa mi-o primeasca.Nu stiu ce trebuie sa fac.
Multumesc mult.

Din pacate, nu pot sa imi amintesc ce act am vazut, intrucat persoana respectiva nu m-a lasat sa il citesc tot,mi l-a luat foarte repede.Di cate stiu eu, nu s-a deschis succesiune.Tatal meu a avut mai multe propietati, dar singur act pe care, eu il detin este un certificat de mostenitor asupra apartamentului din Bucuresti al tatalui meu.In care scrie ca acesta se imparte intre mine si mama mea.Scrie si ca mostenitorii au acceptat succesiunea in mod tacit, dar nu stiu ce inseamna asta.
Daca s- a dezbatut succesiunea pt apartament, inseamna ca s-a dezbatut si pentru restul propietatilor?
Intre timp eu am fost la primarie sa depun o cerere pt eliberarea actelor, dar nu au vrut sa mi-o primeasca.Nu stiu ce trebuie sa fac.
Multumesc mult.

Potrivit art. 689 C.civ. acceptarea poate fi sau expresă sau tacită; este tacită (printre altele) când eredele face un act pe care n-ar putea să-l facă decât în calitatea sa de erede şi care lasă a se presupune neapărat intenţia sa de acceptare - atunci cand se realizeaza prin acte de administrare sau de dispozitie privitoare la bunurile ce fac parte din masa succesorala.
Referitor la refuzul de a va primi cererea, puteti sa o trimiteti pe adresa primariei cu confirmare de primere. termenul de rezolvare a cererii este de 30 de zile de la inregistrare, in caz de refuz putetia actiona in temeiul legii nr.554/2004 a contenciosului administrativ.

Multumesc mult.

Potrivit art. 689 C.civ. acceptarea poate fi sau expresă sau tacită; este tacită (printre altele) când eredele face un act pe care n-ar putea să-l facă decât în calitatea sa de erede şi care lasă a se presupune neapărat intenţia sa de acceptare - atunci cand se realizeaza prin acte de administrare sau de dispozitie privitoare la bunurile ce fac parte din masa succesorala.
Referitor la refuzul de a va primi cererea, puteti sa o trimiteti pe adresa primariei cu confirmare de primire. termenul de rezolvare a cererii este de 30 de zile de la inregistrare, in caz de refuz puteti actiona in temeiul Legii nr.554/2004 a contenciosului administrativ.
Daca aveti certificat de mostenitor e posibil sa se fi dezbatut susccesiunea pentru toate proprietatile.
Va multumesc pentru lamuriri.
Intrucat nu stiu exact ce anume act am vazut, eu am solicitat primariei eliberarea "documentelor care atesta propietatilor detinute de tatal meu" cu precizarea datei decesului, a ultimului domiciliu, bineinteles numele......Oare am formulat corect?Sincer nu stiu cum se procedeaza.
Imi spuneti ca este probabil sa se fi dezbatut succesiunea.V-am spus ca in acel act este mentionat doar apartamentul, pentru restul propietatilor, de unde pot afla ce s-a intamplat cu ele?Merg la primaria localitatilor si intreb?
Sa atasez la cererea catre primarie pe care o voi trimite prin posta si acctele care dovedesc identitatea mea( copie buletin, si certificatul de deces al tatalui meu)?
Va multumesc pentru sfaturi si informatii!

Alte discuții în legătură

Drepturi mostenitori la proprietate anitzaa anitzaa Buna ziua, tatal meu locuieste de 30 de ani intr-o casa in care are mostenire 2/3 din casa. Cealalta treime este mostenita de 2 persoane care au plecat ... (vezi toată discuția)
Are drept de a intra pe un teren? iulianduma34 iulianduma34 Pe scut,tata este unicul mostenitor dupa bunicul lui din partea mamei lui,bunicul avea doua fete,care impreuna cu sotia bunicului au renuntat la succesiune,in ... (vezi toată discuția)
Succesiune jenicaprod jenicaprod Tatal meu a murit in anul 1977, iar mama mea a murit in anul 2002. Am dezbatut succesiunea decat dupa tatal meu, cand singura mostenitoare a ramas mama. Dupa ... (vezi toată discuția)