Din pacate, nu pot sa imi amintesc ce act am vazut, intrucat persoana respectiva nu m-a lasat sa il citesc tot,mi l-a luat foarte repede.Di cate stiu eu, nu s-a deschis succesiune.Tatal meu a avut mai multe propietati, dar singur act pe care, eu il detin este un certificat de mostenitor asupra apartamentului din Bucuresti al tatalui meu.In care scrie ca acesta se imparte intre mine si mama mea.Scrie si ca mostenitorii au acceptat succesiunea in mod tacit, dar nu stiu ce inseamna asta.
Daca s- a dezbatut succesiunea pt apartament, inseamna ca s-a dezbatut si pentru restul propietatilor?
Intre timp eu am fost la primarie sa depun o cerere pt eliberarea actelor, dar nu au vrut sa mi-o primeasca.Nu stiu ce trebuie sa fac.
Multumesc mult.
Potrivit art. 689 C.civ. acceptarea poate fi sau expresă sau tacită; este tacită (printre altele) când eredele face un act pe care n-ar putea să-l facă decât în calitatea sa de erede şi care lasă a se presupune neapărat intenţia sa de acceptare - atunci cand se realizeaza prin acte de administrare sau de dispozitie privitoare la bunurile ce fac parte din masa succesorala.
Referitor la refuzul de a va primi cererea, puteti sa o trimiteti pe adresa primariei cu confirmare de primire. termenul de rezolvare a cererii este de 30 de zile de la inregistrare, in caz de refuz puteti actiona in temeiul Legii nr.554/2004 a contenciosului administrativ.
Daca aveti certificat de mostenitor e posibil sa se fi dezbatut susccesiunea pentru toate proprietatile.