avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura recurs

Care este procedura pentru a cere recurs la o sentinta civila,cum trebuie sa se numeasca si ce trebuie sa contina acea solicitare.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: bogobogobogo , utilizator 07:44, 28 Iulie 2010
Buna dimineata,

Referitor la evacuare, ar fi interesant sa ne spuneti motivarea in fapt si in drept, privind actiunea de evacuare...care, banuiesc faptul ca nu este in favoarea dvs. din moment ce ati fost obligat la plata cheltuielilor de judecata.

Art.274 C.proc. civ., prevede ca "Partea care cade in pretentii va fi obligata, la cerere, sa platesca cheltuielile de judecata", astfel ca, in situatia dvs., daca "reclamantul" a solicitat plata cheltuielilor de judecata iar cererea privind "evacuarea" a fost admisa, solutia data de catre instanta este "temeinica si legala".

Referitor la "platile neefectuate de dvs., privind c/v chiriei", dat fiind faptul ca recunoasteti legalitatea acestora prin sustinerea dvs. "nu am reusit sa fac platile la timp", cererea "propietarului imobilului" pare a fi legala.

Daca aveati pretentii privind "lucrurile dvs. blocate in spatiu/imobil" de catre proprietar, trebuia sa formulati o cerere reconventionala, privind "obligatia de a face", eventual cu plata unor daune -privind lipsa de folosinta a respectivelor "obiecte", sa zicem...

Asteptati solutionarea plangerii penale privind "tulburarea de posesie" desi nu prea vad legatura dintre "retinerea/sechestrarea abuziva a lucrurilor dvs." si "tulburarea de folosinta" insa posesia imobilului a fost tulburata, probabil fiiind si "un abuz de incredere" pe aspectul retinerii bunurilor mobile...insa depinde si de clauzele contractuale din contractul de inchiriere "incheiat" cu proprietarul imobilului aflat in discutie.
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

*titlu:** legalitatea executării silite înainte de soluționarea ... Georgia2010 Georgia2010 *Titlu:** Legalitatea executării silite înainte de soluționarea apelului într-un proces de evacuare **Întrebare:** Bună ziua, Într-un proces ... (vezi toată discuția)
Investire cu titlu executoriu sentinta apel BogdanCatalin BogdanCatalin Buna ziua, nou pe forum, nou in problemele avocatesti. O sa mi cer scuze pentru limbaj daca nu va fi de specialitate. daca era, nu mai intram pe ... (vezi toată discuția)
Adjudecatar - probleme cu evacuarea Irina S. Irina S. Sunt in situatia in care, debitorul desi a fost somat de executor sa paraseasca imobilul pe care l-am adjudecat, ajungand la adresa am gasit in imobil alte ... (vezi toată discuția)