avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA Radiat pt ne modificare din PF in PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA Radiat pt ne modificare din PF in PFA

Buna ziua,
Am o problema f mare despre care am aflat azi. Statutul de PFA mi-a fost radiat pentru ca nu am fost sa schimb nu stiu ce acte din PF in PFA despre care sincer nu stiam. Dat fiind ca nu stiam, mi-am platit in continuare impozitul si am emis facturi.

Din cate am inteles de la Registrul Comertului trebuie sa reiau procedura de inregistrare a PFA acum , dat fiind ca m-au radiat, INSA ....
1.Ce se intampla cu facturile emise in perioada in care am fost radiat?
2. Ce se intampla cu impozitul platit deja, sau mai bine spus ce ar trebuii sa fac la administratia financiara sa fie ok.

Sunt oarecum panicat de situatia de fata, dat fiind ca am aflat pur intamplator, dupa o cautare pe onrc de curiozitate dupa CUI-ul meu.

Cel mai recent răspuns: ContSters193035 , utilizator 06:02, 19 Februarie 2011
Salut Bogdan,

Eu tocmai am aflat ca sunt in aceeasi situatie ca si tine. Ai reusit sa rezolvi ceva?
Cred ca problema este rezolvata pana acum. Din punctul de vedere al RC trebuie infiintat un alt PFA. Obligatia de a va interesa de legislatie si de a fi in concordanta cu ea va revine in exclusivitate. Nu puteti niciodata invoca necunoasterea legii deoarece exista un principiu de drept care prevede aceasta. Din momentul in care ati infiintat o unitate cu orice forma juridica aveti obligatia de a va interesa de tot ce apare in domeniul legislatiei si care va este opozabil. Pot aparea oricand modificari in ceea ce priveste contabilitatea, fiscalitatea sau orice alt domeniu. Facturile emise sunt valabile dintr-un punct de vedere: daca beneficiarii nu au stiut ca sunteti radiat si au solicitat prestarea serviciilor. Impozitul ramane valabil deoarece s-a prestat un serviciu, s-a incasat o suma si normal trebuia platit un impozit. Trebuie reinfiintat cat mai repede PFA-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere pfa - am platit impozit, se poate recupera ? ionutpo ionutpo Salut, Am nevoie de sfatul vostru: Am, sau mai bine spus, aveam un PFA cu norma de venit, consultanta si furnizare de alte produse software. Am fost ... (vezi toată discuția)
Pfa radiat marespatricia marespatricia M-am trezit in luna mai cu PFA-ul radiat, desi am primit in fiecare an avizul primariei pe autorizatie. Ce ar trebui sa fac acum ca sa imi reiau activitatea pe ... (vezi toată discuția)
Radiere pfa in 2010...ce fac cu facturile emise pana acum? dorucristiandeliu dorucristiandeliu ziua buna, am aflat abia acum o saptamana ca am fost radiat in iunie 2010..de ce ne mai cer numere de telefon,email..daca nu se sinchisesc sa ne anunte...stiu ... (vezi toată discuția)