avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cetatea strain non-UE
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cetatea strain non-UE

Buna Ziua

Ma voi casatorii in curand cu un cetatean strain si as dorii sa stiu exact ce acte am nevoie, si unde trebuie depuse/solicitate aceastea?

Am inteles ca, in cazul in care va obtine o viza de scurta sedere, va trebuii sa se intoarca in tara lui, si sa depuna actele pentru o noua viza de lunga sedere (probabil) pentru reintregirea familiei, care am inteles ca este de maxim 90 zile si se poate prelungii...ce ar trebuii sa facem ca el sa dobandeasca sedere permanenta, care sunt conditiile, etc.. ??

va multumesc!

Cel mai recent răspuns: silent_scream , utilizator 16:44, 16 Iulie 2010
De la prietenul Google puteati afla ce va intereseaza:
[ link extern ] /
sectiunea cetateni non UE.
El are nevoie – pe langa pasaport, certificat de nastere de dovada – din tzara lui (se obtine si prin consulat) - ca nu exista nici un impediment la casatorie…
Si, bineinteles, toate documentele cerute in general pentru incheierea casatoriei…
Actele se depun la ‘starea civila” – acolo puteti afla cu exactitate ce acte sunt necesare (sunt afisate aceste informatii).
Actele straine trebuie traduse si legalizate. Veti avea nevoie si de un interpret daca viitorul sot nu cunoaste limba romana (nu trebuie sa fie, neaparat, unul “oficial” – poate fi o persoana care se descurca in limba respectiva sau in alta limba cunoscuta de viitorul sot).

Pentru obtinerea permisului de sedere veti fi intervievati de functionarii de la imigrari – pt a se constata daca e vorba despre o casatorie reala si nu una de convenienta… se va face si o verificare la domiciliu… pentru a se stabili daca doriti cu adevarat sa aveti un viitor impreuna. Daca se va constata ca e o casatorie reala cetateanul strain nu trebuie sa mai plece in tzara lui pentru a obtine o noua viza – prin casatorie dobandeste dreptul de a sta pe teritoriul RO (permis de sedere – de regula valabil 5 ani).
Casa de piatra.
Multumesc frumos, chiar mi'ati fost de mare ajutor!

O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu un cetatean strain non membru ue. andreea raluca andreea raluca buna seara ma numesc andreea si as dori sa stiu ce trebuie sa fac sa ma casatoresc cu iubitul meu care este albanez,in romania.ce acte trebuiesc?astept un ... (vezi toată discuția)
Se pedepseste casatoria de convenienta ? alexandru_irimia85 alexandru_irimia85 daca te casatoresti cu un cetatean de alta nationalitate si o faci de convenienta ce riscuri poti avea ? (vezi toată discuția)
Casatorie de convenienta ! alexsisco alexsisco Buna ziua , cine imi spune si mie ce efecte juridice mai are incheierea unei casatorii de convenienta ,pe langa anularea acesteia ? (vezi toată discuția)