avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... parcelare, cedare intre frati.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

parcelare, cedare intre frati.

In urma cu cativa ani am inceput o operatiune de parcelare. Topograful a depus documentatia la ANCPI, dar nu a finalizat si intabulat la cartea funciara. Cand a fost facuta documentatia cadastrala, traia si tatal meu. Acesta a decedat la inceputul acestui an (februarie). Mostenitori doi frati . Am deschis actiunea succesorala.
Intrebare:
Ce trebuie sa fac pentru ca eu sa intru legal in posesia unei parcele de teren din cadru masei sucesorale, avand in vedere faptul ca dupa cum am mai spus s-a facut acest lucru de catre topograf care a depus documentatia la ANCPI. Mentionez faptul ca eu si fratele meu ne intelegem cu privire la succesiune, in sensul ca din toata masa sucesorala am dorii urmatoarele: Fiecare sa-si ia o parcela de teren egala ca suprafata, iar ceea ce ramane si casa parinteasca sa o pastram ca bun comun in parti egale
Cel mai recent răspuns: FARKAS TRAIAN IOSIF , utilizator 11:54, 18 Iulie 2010
Dupa dezbaterea succesiunii la notar, puteti, tot la notar, sa incheiati/faceti cu fratele dvs. un partaj voluntar pentru suprafetele de teren in cauza, insa este necesara in prealabil, o dezmembrare/parcelare astfel incat, fiecare parcela sa fie identificata distinct pentru a se putea incheia actul de partaj voluntar.
Parcelarea a fost efectuata prin documentatia cadastrala efectuata de catre topograf, si dupa cum am mai spus aceasta a fost inregistrata la ANCPI.
Pot eu sa solicit ANCPI-ului situatia propusa din care sa reiasa parcelele noi, cu care ulterior sa incheiem act autentic la notar? Multumesc








~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj după ce moștenitorii au ajuns la o înțelegere: în instanță sau la notar? sorin33 sorin33 1 Pt,dezbaterea succesiunii,am primit anexa 24 de la primarie si am ajuns la o intelegere cu toti mostenitorii trecuti in anexa cu privire la impartirea masei ... (vezi toată discuția)
Se poate face partaj folosind schite de cadastru? lauradafina lauradafina Buna ziua. In urma decesului tatalui meu, am hotarat sa facem succesiunea bunurilor imobile. In titlu figureaza 3 suprafete de teren aflate in extravilan si 3 ... (vezi toată discuția)
Mostenire armataa armataa Am si eu urmatoarea speta: in urma bunicilor din partea tatalui au ramas trei mostenitori, toti in viata. Au facut succesiunea iar mostenirea a fost impartita ... (vezi toată discuția)