avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia internationala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia internationala

Buna ziua.
O persoana are dubla cetatenie (romana si moldoveana), domiciliul stabil in Romania iar resedinta in italia.A depus cerere pentru a beneficia de pensie anticipat partiala potrivit prevederilor 19/2000 in Italia.
Casa de pensii din Romania unde isi are domiciliul stabil ii spune verbal ca cele doua stagii nu se pot cumula si ca va primi respingere.
Eu stiu ca avem acord bilateral cu Moldova iar perioadele de activitate se recunosc reciproc.De ce nu se pot cumula cele doua stagii?dour suntem si noi in UE.
In alta ordine de idei, nu i s-a calculat perioada de activitate din Moldova, este posibil sa emiti o decizie de respingere fara sa calculezi perioada de activitate a unui asigurat??? :(

Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 22:19, 18 Iulie 2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin de identitate - domiciliul cetateanului moldovean eugenyus86 eugenyus86 am redobandit cetatenia romana anul acesta,,,sunt din rep.Moldova si am domiciliul acolo,,am venit la Bucuresti sami fac Buletin de identitate,,si ca sal pot ... (vezi toată discuția)
Dosar pensie ionel69 ionel69 buna ziua.am lucrat 9 ani n sectorul minier am 60 de varsta si am mai lucrat si in italia vreo 12 ani..am fost la casa de pensii miercura ciuc sa bag dosarul ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate lenalena lenalena Buna seara (dimineata/ziua), As fi recunoscatoare pentru orice informatii utile referitoare la urmatoarea problema: Un certificat de invaliditate emis in ... (vezi toată discuția)