avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna dupa concediu de ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna dupa concediu de ingrijire copil

Buna ziua.
Sunt functionar public si ma confrunt cu o problema legata de concediul de odihna.Am revenit din concediul pentru ingrijire copil pe 31 ianuarie 2010,am stat in CIC 2 ani de zile, am nascut pe 31 ian.2008 .La sfarsitul lunii decembrie 2007 am intrat in prenatal,practic am lucrat tot anul 2007 si am beneficiat de concediu de odihna in anul repectiv De la serv.personal mi s-a spus ca nu beneficiez de concediu de odihna in 2010 pentru ca am avut concediu in 2007.In 2010 lucrez 11 luni,nu am dreptul la concediu proportional cu perioada lucrata?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 19:49, 20 Iulie 2010
Marat Safin a scris:

multescu a scris:

Buna ziua.
Sunt functionar public si ma confrunt cu o problema legata de concediul de odihna.Am revenit din concediul pentru ingrijire copil pe 31 ianuarie 2010,am stat in CIC 2 ani de zile, am nascut pe 31 ian.2008 .La sfarsitul lunii decembrie 2007 am intrat in prenatal,practic am lucrat tot anul 2007 si am beneficiat de concediu de odihna in anul repectiv De la serv.personal mi s-a spus ca nu beneficiez de concediu de odihna in 2010 pentru ca am avut concediu in 2007.In 2010 lucrez 11 luni,nu am dreptul la concediu proportional cu perioada lucrata?Va multumesc

o situatie similara pentru un cadru didactic revenit in luna aprilie din concediul de ingrijire a copilului.

care sunt argumentele legale ca nu mai poate beneficia de NICI UN CONCEDIU PLATIT anul acesta, intrucat nu a lucrat anul trecut? Conducerea unitarii scolare considera ca nu poate permite efectuarea unui concediu de odihna pana la finalizarea anului scolar urmator. Este legal asa ceva?

Nu exista niciun argument legal , trebuie acordat CO proportional cu timpul lucrat in acest an , prevederile Codului muncii fiind incidente . Insa , in masura in care nu ati fost titular , avand incheiat un CIM pe durata determinata , veti putea solicita doar plata contravalorii CO neefectuat , tinand cont de specificul activitatii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in anul revenirii din cic liliann liliann Va rog sa ma lamuriti in leg cu acest aspect, am intrebat la res umane si mi-a spus ca nu am dreptul la CO pe 2009. Eu insa cred ca am, si iata si situatia mea ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna se calculeaza si la perioada in care te afli in maternitate? laurafekker laurafekker Info :Am o angajata(functionar public) care a revenit din CIC si spune ca la sotul ei la serviciul acestuia(sau asa a inteles el): In baza OUG 96/2003 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna marinica71 marinica71 la 1 ian 2006 am intrat in concediu de crestere a copilului pana la 1 mai 2007 cand am revenit la servici.am mai lucrat in perioada 1 mai-1 septembrie 2007 ... (vezi toată discuția)