avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca

Multumesc din suflet echipei pentru raspunsurile date.In urma convocarii cercetar disciplinare pe care am avut-o in data de 10 .07.2010, cercetare pe care am inteles ca patronul nu a facut-o corect,lucru care nu ma mira.Nu trebuia sa intocmeasca 3 exemplare unul dintre ele sa fie trimis catre ITM?El a intocmit decat 2 exemplare ,adica am fost date afara 2 salariate pe acelasi motiv.Convocarile au fost identice doar cu diferenta de nume.Patronul nu ne-a mai primit la serviciu,desi noi ne-am prezentat si dupa cate am vazut cand ne-am prezentat in data de 10 la acea convocare avea deja angajati in locul nostru ,desi cu noi nu losese nici o decizie,avand disponibile doar cele doua posturi.S-a intocmit un proces verbal in favoarea noastra de catre un reprezentant al nostru ,procese ce au fost intocmite in 4 exemplare ,unul catre ITM Bucureste ,unul catre sediul firmei care este tot in Bucuresti, unul catre punctul de lucru care se afla in provincie si unul care a ramas la noi.Dar el nu a trimis catre ITM nici un exemplar ,au fost scoase toare legile de pe internet ,scoase la imprimanta ,pusa stampila firmei si semnatura acestui vataf,dupa care trimise sa ne intimideze.Dupa cate am inteles procesele verbale au fost trimise luni in data de 12.07.2010.La punctul de lucru a fost refuzata aceasta primire a procesului ,la sediul firmei sigur le-a primit dar cred ca la fel a fost refuzata primirea.Nu trebuia primita confirmarea?Am inteles ca daca sunt refuzate stau la posta 10 zile.Va rog sa ma sfatuiti ce este de facut?Nu trece acel termen de 30 zile in care trebuie sa actionez?Daca el nu a trimis catre ITM acele convocari,lucru care sigur asa s-a intamplat pentru ca atunci cand ne-am prezentat la acea convocare el ne baga sub nas la semnat concediu de odihna dupa care desfacerea contractului de munca cu acordul ambelor parti.noi am refuzat categoric de a semna asa ceva.Va rog mai spuneti-mi ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 07:13, 19 Iulie 2010
Pina nu primit decizia de concediere nu curge termenul de 30 de zile. Nu exista obligatia de a comunica ITM un exemplar dupa pv al cerectarii disciplinare. Daca refuza sa va primeasca la munca sesizati ITM-ul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocator cercetare disciplinara simovi27 simovi27 Buna ziua, Fiind in timpul serviciului am fost chemat la HR pentru a lua la cunostiinta despre convocatorul la comisia disciplinara pentru o presupusa fapta. ... (vezi toată discuția)
Acte necesare la incetarea preavizului Marius Nou Marius Nou In momentul de fata am doua sanctiuni disciplinare in timpul preavizului de concediere (cocediere facuta pe motive ce nu tin de persoana angajatului), care au ... (vezi toată discuția)
Cercetarea prealabila - dreptul muncii tres_jolieee tres_jolieee buna. vreau sa va intreb: unui salariat i s-a desfacut disciplinar contractul individual de munca. invitatia la cercetarea prealabila s-a formulat in scris ... (vezi toată discuția)