avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren cu casa mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren cu casa mostenit

Parintii mei au un teren cu casa modesta in mediu rural, mostenire de la parinti. O detin impreuna cu o sora a tatalui meu. Vor sa o vanda si nu mai gasesc titlul de proprietate initial. In baza acestui titlu de proprietate au fost la proces si au impartit proprietatea, avand acum hotararea judecatoreasca. Au fost sa faca intabularea si nu le-a trebuit actul de proprietate initial (al defunctului), ci doar hotararea judecatoreasca. Pentru vanzare este sufiecienta aceasta hotararea si intabularea, sau mai trebuie si actul initial.
Va multumesc anticipat.
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 06:19, 20 Iulie 2010
Exista posibilitatea ca notarul sa va ceara si actul initial.Cel mai bine mergeti si intrebati, inainte!
după impartirea bunurilor prin partaj, titlul de proprietate il reprezinta hotararea instantei, tocmai de aceea cand s-a facut intabularea dreptului de proprietate nu a trebuit fostul titlul, asadar pentru vanzare nu este nevoie decat de hotararea instantei si de cadastru ( intabularea) incheierea de carte
Am vandut si eu o casa veche de 100 de ani si in fata notarului, dupa ce am primit banii, am predat cumparatoarei toate actele originale care constituiau istoricul casei: testamente, certificate de mostenitor, hotarare judecatoreasca, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru, intabulare, act de dezmembrare georgetra georgetra Este vorba de o casa la tara. In 2004 s-a facut o vanzare a unei parti din terenul aferent casei. Pe actul de vanzare, la vanzator, figureaza bunica mea acum ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune intarziata insomniac insomniac bun gasit tuturor. am nevoie de ajutor pentru aflarea unor conditii initiale pentru deschiderea unei succesiuni la multi ani dupa decesul celui care a lasat ... (vezi toată discuția)
Teren lasat mostenire dupa ce a fost vandut Misha4870 Misha4870 Buna ziua, Sora mea si cu mine, avem urmatoarea situatie legata de o mostenire. Bunicul nostru din partea mamei le-a vandut parintilor nostri (mamei si ... (vezi toată discuția)