avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua, tatal meu a murit in august 2009, suntem 3 copii, si vrem sa dezbatem mostenirea, mama are un apartament in Galati si vrem sa-i lasam ei tot. Nu stiu cum sa procedez si ce trebuie sa fac . Multumesc mult:">
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 21:01, 22 Iulie 2010
Ma bag si eu in seama: nu cumva renuntarea la mostenire se face asa, in general, nepuntandu-se face "cu dedicatie", special in favoarea mamei?
Adica initiatorul topicului tre' sa stie ca este teoretic posibil ca el sa renunte la mostenire, dar ceilalti frati nu, caz in care "bucata" la care a renuntat el se imparte la mostenitorii ramasi, nu revine toata mamei.
b2niza72 a scris:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri, mama este bolnava ,azi este maine poate nu, ceea ce nu-mi doresc, dar vrem sa fie bine pentru ea, casa este dobandita din timpul casatoriei, vreau sa stiu ce putem face acum cand este ea in viata , sa punem toate actele in ordine.Ce trebuie facut pentru a nu avea probleme ( lumina,gaz,locul de veci unde este inmormantat tatal ...), mama nu are pe nici un copil ,,preferat,, sa lase cuiva partea ei, ci se gandeste la toti 3 copii sa ne sa fie bine. In situatia de fata vreau sa stiu ce trebuie facut daca moare mama . Astept raspunsurile voastre, va multumesc mult:">

Am copiat aici ceea ce ati scris dvs. in alt topic (si il voi sterge pe celalalt).
Daca mai aveti ceva de adaugat sau intrebat in legatura cu acest subiect incercati sa scrieti aici, pentru ca altfel n-are sa-nteleaga nimeni nimic si nu veti primi raspunsuri potrivite.

Daca mama e bolnava si ..."azi e, maine poate nu", atunci e ABSURD sa-i "lasati mamei tot" (dupa cum spuneti).

Vreti musai sa aruncati cu banii pe geam?

Pentru ca asta ar insemna sa se plateasca acum, cu ocazia dezbaterii succesorale dupa tata, un onorariu notarial calculat in functie de valoarea bunurilor ramase dupa tata si, daca-i "lasati mamei tot", atunci ...maine, poimine, cand nu o mai fi mama, se mai plateste odata un onorariu notarial calculat in functie de valoarea masei succesorale ramase dupa mama (valoare umflata pentru ca ...a adunat ea tot).

De ce nu renunta mama pentru a impartii doar copiii ce le-a ramas dupa tata?

Stati totusi de vorba cu un avocat. Ceea ce puteti pierde in lipsa unui sfat adecvat e muuult mai mult decat onorariul pentru consultanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire va rog sa ma ajutati bellmo bellmo am o intrebare referitoare la un teren ,este al tatalui meu si el a decedat in urma cu un an de zile si am ramas eu cu mama si cu sora mea si vreau sami ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire filofteea filofteea Buna ziua, tatal meu a murit acum 4 ani, a ramas mama, suntem 4 frati. Demersul pentru masa succesorala nu am facut dupa tata. unul din fratii mei se da ... (vezi toată discuția)
Succesiune Cristianaa Cristianaa Buna seara! Va rog sa ma ajutat cu un sfat in privinta urmatoarei situatii. Mama a murit acum mai putin de 1 an de zile, ramanand 6 copii, toti in viata si ... (vezi toată discuția)