avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... excepþii de procedurã
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

excepþii de procedurã

Bună ziua. Trebuie să formulez excepţiile de procedură într-o întâmpinare intr-un proces în care societatea mea comercială figurează ca pârât (debitor). Reclamantul cere emiterea unei ordonanţe de plată în valoare de 30 000 lei, pe baza unor facturi emise de reclamant fără ştirea mea şi de aceea nesemnate de mine. Nu ştiu care ar fi excepţiile de procedură în acest caz şi ce articole de Cod de procedură civilă sau drept omercial aş putea invoca. Reclamantul îşi întemeiază pretenţiile în drept pe dispoziţiile O.U.G. nr.119/2007, art.274 Cod de proc. civ. şi art.1., art.7, art.10 alin.1 pct.4 şi art.12 din Cod proc. civ.
Trebuie....? cine va solicita..? Bine daca trebuie..cred ca puteti sa invocati exceptia lipsei calitatii procesuale pasive..daca nu recunoasteti facturile...asta daca nu exista contract....Daca nu o folositi ca si exceptie..puteti sa invocati ca si aparare de fond faptul ca facturile nu sunt semnate si nu sunt recunoscute de dumneavoastra..
Nu cred ca trebuie sa invocati o execptie de procedura.
Dvs trebuie sa redactati o intampinare la cererea formulata de creditoare, prin care sa aratati de ce nu sunteti de acord cu cererea, inclusiv faptul ca facturile fiscale nu sunt semnate de dvs, eventual faptul ca facturile nu reprezinta servicii prestate de creditoare sau ceea ce rerezinta contravaloarea acelor facturi fiscale.
Mi se solicita doar întâmpinare de catre Instanta de judecata. În întâmpinare ştiu că se cer excepţii de procedură dacă este cazul.Multumesc.
Există contract pe două facturi doar, cel de vanzare-cumpărare autoutilitară, dar aceasta a fost înapoiată la mijlocul celei de a doua luni de contract şi nu de la început din cauza condiţiilor de ger, 26.01-16.02.2010, drumurile au fost impracticabile(trenuri anulate, scoli închiseetc.).
Buna seara .
Prin exceptiile de procedura se invoca neregularitati procedurale ,cum ar fi :

-exceptia de necompetenta,gresita compunere sau constituire a instantei,exceptia de incompatibilitate sau de recuzare pentru judecatori.
-exceptia lipsei de citare,a citarii nelegale-cu 15 zile inainte de proces,exceptia nulitatii cererii de chemare in judecata,excpetia de tardivitate-maxim 3 ani,etc.
Din toate aceste exceptii,avand in vedere ca dvs.nu ati confirmat factura in cauza,puteti invoca exceptia nulitatii cererii de chemare in judecata .La randul dvs.puteti face o cerere reconventionala ,pana la primul termen ,daca aveti la randul dvs.pretentii asupra reclamantului .
Exceptiile se depun in baza art.115 ,alin.1 din Codul de proc.civila.
Marius Bote .
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa

Alte discuții în legătură

Somatie de plata tina25 tina25 suntem autoritate contractanta..avem incheiat un contract pe reabilitare drumuri finantat de guvernul romaniei....nu am achitat facturile emise, drept pentru ... (vezi toată discuția)
Procedura somatiei de plata(oug 119/2007) - comercial andyanya andyanya Creditoarea a deschis in data de 23.09.2010, in baza procedurii somatiei de plata prevazute de OUG 119/2007, o actiune in instanta in vederea recuperarii ... (vezi toată discuția)
Clauza compromisorie CI Ioana Butan CI Ioana Butan Am fost dati in judecata pe calea ordonantei de plata in vederea recuperarii unei sume de bani. Intre parti este incheiat un contract care are inserata clauza ... (vezi toată discuția)