avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... excepþii de procedurã
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

excepþii de procedurã

Bună ziua. Trebuie să formulez excepţiile de procedură într-o întâmpinare intr-un proces în care societatea mea comercială figurează ca pârât (debitor). Reclamantul cere emiterea unei ordonanţe de plată în valoare de 30 000 lei, pe baza unor facturi emise de reclamant fără ştirea mea şi de aceea nesemnate de mine. Nu ştiu care ar fi excepţiile de procedură în acest caz şi ce articole de Cod de procedură civilă sau drept omercial aş putea invoca. Reclamantul îşi întemeiază pretenţiile în drept pe dispoziţiile O.U.G. nr.119/2007, art.274 Cod de proc. civ. şi art.1., art.7, art.10 alin.1 pct.4 şi art.12 din Cod proc. civ.
Daca solicita instantei " sa emita ordonanta de plata" inseamna ca reclamantul nu a mers pe dreptul comun (cu o actiune in pretentii)ci a apelat la Ordonanta119/2007 somatia de plata.
In aceasta situatie trebuie sa cereti instantei sa respinga cerere motivat de faptul ca in procedura somatiei de plata nu pot fi administrate ca probe decat inscrisuri si in cazul dvs. considerati ca pt. rezolvarea litigiului respectiv ar trebui administrate si alte probe intrucat reclamantul nu si-a respectat obligatiile asumate prin contract sau ca serviciile prestate nu au fost de calitatea celor asumate prin contract, fapt ce impune si o expertiza in domeniu, sau audierea unor martori, probe ce nu pot fi administrate in cadrul somatiei de plata.
Potrivit Ordonantei 119/2007 ca urmare a nedepunerii intampinareii , instanta poate considera ca paratul a recunoscut tacit existenta debitului si cuantumul acestuia si va da o ordonanta in consecinta.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iulie 2010
Gabriel Trifu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata tina25 tina25 suntem autoritate contractanta..avem incheiat un contract pe reabilitare drumuri finantat de guvernul romaniei....nu am achitat facturile emise, drept pentru ... (vezi toată discuția)
Procedura somatiei de plata(oug 119/2007) - comercial andyanya andyanya Creditoarea a deschis in data de 23.09.2010, in baza procedurii somatiei de plata prevazute de OUG 119/2007, o actiune in instanta in vederea recuperarii ... (vezi toată discuția)
Clauza compromisorie CI Ioana Butan CI Ioana Butan Am fost dati in judecata pe calea ordonantei de plata in vederea recuperarii unei sume de bani. Intre parti este incheiat un contract care are inserata clauza ... (vezi toată discuția)