avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... VIZITA MINORA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

VIZITA MINORA

Buna,
Sunt divortat, in urma casatoriei avem o fetita de 3 ani care a fost incredintata spre crestere mamei. In urma divortului am obtinut dreptul la vizita cu luarea minorei la domiciliul meu.
In prezent adresa mea de domiciliu si a fostei sotii este aceeasi, locuind inca impreuna. Minora in prezent este crescuta de bunicii materni cu domiciliul in alta localitate.
Intrebarea mea este urmatoarea: sunt obligat sa merg sa i-au minora de la bunicii materni sau este obligatia fostei sotii sa aduca minora la adresa de domiciliu?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 09:13, 22 Iulie 2010
Daca aveti dreptul sa o aduceti pe minora la dvs in domicilu, logic ar fi sa mergeti sa luati minora.
Pentru binele copilului nu va cramponati de prosti!
Nu ma cramponez pe prosti.
Dar asta inseamna ca daca ea vrea poate sa se plimbe oriunde in tara cu minora cu o zi inainte de vizita si sa ma anunte ca e in localitatea X sa merg dupa minora. Nu mi se pare deloc logic.
Din cate stiu ea trebuie sa fie in ziua si ora cand trebuie sa iau fetita la domiciliul ei cu minora.
Mama este obligata sa asigure prezenta minorei la domiciliu pt ca dv sa o puteti lua.
Si daca nu vrea ce pot face?
A spus ca daca vreau sa o iau sa merg la parintii ei sa o iau de acolo.
Acolo unde legea nu distinge,nici noi nu o putem face.Este un caz atipic...In opinia mea formulati cerere de executare silita la executorul judecatoresc si mergeti cu executorul la bunici pt. a lua minorul.

Alte discuții în legătură

Drepturile tatalui la separare ady_29 ady_29 Buna seara, Am problema cu care ma confrunt de cateva saptamani. Daca ma puteti ajuta v-as fi recunoscator. Ma numesc Ionel, am 35 ani, sunt casatorit de 10 ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita minori Toma Florin Toma Florin as vrea sa scriu pe scurt si cat mai concret sa fiu inteles,sunt divortat de 1 an de zile,am o fetita de 9 ani care prin hotarare judecatoreasca ia fost ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor debest70 debest70 suntem divortati si sotiei mele i sa incredintat fetita minora .fosta sotie vrea sa plece in SPANIA ca a mai lucrat acolo la un nou contract si lasa fetita ... (vezi toată discuția)