avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carnet de munca - vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carnet de munca - vechime in munca

Sunt angajat la o firma din iulie 2008, acesta fiind primul meu job. Nu mi-au facut carte de munca, doar am semnat un contract individual de munca. Contractul este vizat de ITM Bucuresti. Dupa aproximativ 1 an, firma a intrat in faliment sau i s-au blocat conturile, nu stiu exact. Sefii au deschis alta firma si eu am semnat un alt contract de munca. Nu stiu daca acest al doilea contract este vizat de ITM. Eu vreau sa plec cat mai repede din aceasta firma, pe motiv de neplata a salariilor si as vrea sa stiu ce trebuie sa fac inainte sa plec din firma pentru a nu-mi pierde vechimea in munca? Imi trebuie cate un exemplar din cele 2 contracte de munca? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:23, 12 August 2010
În lipsa tipizatelor de carnete de muncă, pentru persoanele care şi-au încheiat activitatea se întocmeşte adeverinţa de vechime vizate de ITM.
Solicitati eliberarea unor adeverinte de vechime vizate de ITM la incetarea c.i.m.
Am cerut la firma adeverinta de vechime dar mi s-a spus ca nu-mi poate da aceasta adeverinta pentru ca firma nu a platit comisioanele la ITM.... pot sa-mi dea o adeverinta de vechime dar daca nu e vizata de ITM nu are valoare. Ce pot sa fac in acest caz? Multumesc.
1. Mergeti la Casa de Pensii de care apartineti si solicitati (contra cost = 15 lei) o adeverinta cu stagiul de cotizare (vechime).
2. Asa aflati si daca au fost intocmite declaratiile lunare si au fost platite contributiile lunare pentru pensie.
Qwerty2010 a scris:

Am cerut la firma adeverinta de vechime dar mi s-a spus ca nu-mi poate da aceasta adeverinta pentru ca firma nu a platit comisioanele la ITM.... pot sa-mi dea o adeverinta de vechime dar daca nu e vizata de ITM nu are valoare. Ce pot sa fac in acest caz? Multumesc.


Solicitati ITM-ului eliberarea unei astfel de adeverinte ... eliberarea unei adeverinte nu este conditionata de plata contributiilor catre stat sau a comisionului ITM.
Mai am o intrebare: daca imi dau demisia pe motiv de neplata a salariului de cateva luni am dreptul sa primesc indemnizatie de somaj? Sau ce trebuie sa fac pentru a putea primii aceasta indemnizatie de somaj? Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Ma confrunt cu o problema sandry 86 sandry 86 Buna ziua. Lucrez la o firma de paza si protectie. Pe data de 13.06.2013 am aflat de la directorul obiectivului ca de la data de 01.07 2013 nu o sa mai lucram ... (vezi toată discuția)
Demisie functie executie: procedura, conditii, consecinte, cazuri speciale. botean botean Buna seara, In cazul unei decizii de demisie se formuleaza o cerere de demisie in care se specifica durata preavizului (maxim 20 zile lucratoare in acest ... (vezi toată discuția)
Cim încheiat conform art. 55, lit. b, în interiorul perioadei de probă - beneficiez de șomaj? alinabuzaianu alinabuzaianu Aș dori să notific angajatorul cu privire la dorința de a înceta CIM conform dispozițiilor art. 55, lit. b) din Codul Muncii, cu acordul părților, la o ... (vezi toată discuția)