avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Luat permis pentru alcool!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Luat permis pentru alcool!

Daca mi se retine permisul pentru alcool,in etilotest a iesit pesate o,4,nu este un termen pana cand trebuie sa primesc un raspuns?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Tubultoc , Avocat 10:15, 21 Iulie 2010
Raspuns la recoltarea probelor biologice ?
Nu dureaza mult .
Tineti legatura cu politistul care instrumenteaza cazul si veti afla cand sosesc rezultatele de la IML .
Permisul se retine pe baza de dovada fara drept de circulatie , pana la finalizarea cazului , in situatia dvs .
Rezultatul probelor nu dureza mult dar cu siguranta vor arata ca erati in stare de ebrietate la volan si nu prea vad cum veti scapa fara o condamnare probabil cu suspendare.Si dupa ispasirea ei va veti primi permisul inapoi sau este posibil sa vi-l anuleze si atunci va trebui repetat examenul de obtinere a permisului.
De regula, alcoolul in sange este dublu fata de acoolul in aer
expirat masurat cu etilotestul.
Sunteti la limita dintre contraventie si infractiune - Codul rutier
prevede ca este infractiune de la 0,8 la mie.
Trebuie facuta calcularea alcoolemiei la INML Mina Minovoci.
- daca nu platiti dvs costul analizelor o sa dureze mult
- probabil (nu obligatoriu) va iesi o alcoolemie peste 0,8 (asta pentru ca -tot probabil- alcoolemiea era in crestere exista intra-adevar o corelatie intre valorile din sange si din aer -intre 0,5 si 3 din cate stiu eu- insa depinde mult si de diferenta de timp dintre momentul in care ati fost oprit si cel in care a fost recoltata prima proba)
- ati primit o dovada fara drept de circulati. Iar ca sa atacati acea dovada (practic sa aveti dreptil de a conduce pana la solutionarea cauzei) ... e o inreaga "circareala"
- probabil ar trebui sa va ganditi la un avocat si la calculul retroactiv al alcoolemiei (care va poate scuti de toate neplacerile)
din cate vad nu aveti sanse sa redobanditi prea curand dreptul de a conduce. Daca la rezultatul probelor de sange alcoolemia iese sub 0.8 (desi sunt sanse foarte slabe), atunci fapta dvs va fi sanctionata ca si contraventie, adica amenda+suspendarea dreptului de a conduce pt o perioada de 90 zile. Daca rezultatul de la IML va indica o alcoolemie de peste 0.8, atunci fapta va fi urmarita ca si infractiune iar pe perioada urmaririi penale si a judecatii dovada se da fara drept de a conduce, si doar dupa ce hotararea va ramane irevocabila, dupa o perioada (6 luni daca executati efectiv si 1 an in cazul pedepsei cu suspendare) veti putea sustine din nou examenul pentru a obtine permisul de conducere. Deci mai aveti mult de asteptat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Conducere cu o categorie necorespunzătoare Terciu răzvan Terciu răzvan Buna seara Am o problema daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscător Am condus Un autovehicul desi posedam permis de Scuter Categoria Am si o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
Am condus fiind sub influenta alcoolului. dosar penal sau nu? bobysb bobysb Buna ziua,ma adresez si eu acestui forum ptr ca nu sunt la curent cu faptele de acest gen. Am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale ... (vezi toată discuția)